Πρόσκληση στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, με τις οποίες όλοι, λίγο ή περισσότερο, ερχόμαστε αντιμέτωποι, η Χορωδία Τρίπολης αποφάσισε, μη υπάρχουσας άλλης Χορωδίας που να ενδιαφέρεται…, να οργανώσει το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών, το 3ήμερο 18, 19 και 20 Μαΐου 2018, στην Τρίπολη, συνεχίζοντας ένα θεσμό που η ίδια ξεκίνησε το 1991. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν λάβει χώρα, 19 Συνέδρια, κάθε φορά σε διαφορετική πρωτεύουσα νομού (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ρόδο, Χαλκίδα, Ναύπλιο, Χίο…).

Αναμφίβολα, είναι γεγονός, ότι τα ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. αποτελούν, πλέον, θεσμό  και έχουν βοηθήσει  όλους μας, τόσο διοικητικά, όσο και καλλιτεχνικά• πιο συγκεκριμένα, τα ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ

  • Βοηθούν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια, τους νέους Μαέστρους και τις νεοϊδρυθησόμενες Χορωδίες…
  • Συντελούν στην αλληλογνωριμία του Χορωδιακού κόσμου μεταξύ τους: Διοικητικά Συμβούλια με Διοικητικά Συμβούλια, Μαέστρους με Μαέστρους, Χορωδούς με Χορωδούς… οπότε και ανταλλάσσουν απόψεις, σκέψεις και συζητήσεις για αντίστοιχες Συναυλίες, για επίλυση αναφυομένων διοικητικών και καλλιτεχνικών προβλημάτων…
  • Παρέχουν έδαφος για την ανάπτυξη, συζήτηση και ανάλυση ποικίλων θεμάτων –Διοικητικά και Καλλιτεχνικά- από «επίλεκτα» μέλη της Χορωδιακής οικογένειας… που προβάλλουν νέες μεθόδους διδασκαλίας… αλλά και τρόπους εξεύρεσης οικονομικών πόρων, την ικανότητα συγκρότησης και διοίκησης νέων Τμημάτων…, την τέχνη της διατήρησης και βελτίωσης των παλιών…

 

Η πραγματοποίηση του 20ου  ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ, δεν αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση της Χ.Τ. αλλά είναι υπόθεση όλων μας. Η επιτυχία του εξαρτάται από το ενδιαφέρον όλων μας! Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το Συνέδριο, ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη και βελτίωση της Χορωδιακής μας πορείας, τη σύσφιγξη παλαιών και νέων σχέσεων, και να το δούμε ως μια μεγάλη χορωδιακή γιορτή.

 

Αν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία των Χορωδιών καλό είναι να βοηθήσουν τους Εκπροσώπους τους που θα λάβουν μέρος αφού, η δαπάνη, θα είναι ανταποδοτική, προς όφελος της Χορωδίας… Από πλευράς Χ.Τ. θα γίνουν “τ’ αδύνατα, δυνατά” ώστε να ελαχιστοποιηθεί το κόστος, εκάστου Συνέδρου…!

 

Η εν λόγω επιστολή, αποτελεί την απαρχή των επαφών και των κινήσεων μας για την επιτυχία του Συνεδρίου. Επιθυμία μας είναι η γνωστοποίηση της δημιουργίας του 20ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. σε παλιά και νέα μέλη και σε καθεμιά Χορωδία Ελλάδας και Κύπρου.

 

Εάν πράγματι επιθυμούμε την επιτυχία του 20ου  ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. πρέπει:

  • Να μην προγραμματιστούν συναυλίες και φεστιβάλ στις παραπάνω ημερομηνίες, ώστε να μην κωλυθεί η συμμετοχική διαδικασία των Συνέδρων.
  • Να ενημερώσετε τις Χορωδίες και τους Μαέστρους, με τους οποίους έρχεστε σε επαφή και συνεργάζεστε καθώς και αυτές που βρίσκονται σε γειτονικό γεωγραφικό χώρο.
  • Nα αναρτήσετε τις ημερομηνίες του 20ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. στις ιστοσελίδες σας και στο facebook.

 

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο μας κινείται τόσο από το Διαδίκτυο όσο και με Δελτία Τύπου, επιστολές, Fax… Ταυτόχρονα, βολιδοσκοπεί  τους Εισηγητές… ενώ δέχεται ιδέες, προτάσεις, τρόπους, ενέργειες… πάντα για το καλύτερο.

 

Κατά τα καθιερωμένα, το Προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, στα εντευκτήρια της Χορωδίας Τρίπολης, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί. Σε αυτό μπορούν να λάβουν, εκτός των Χορωδιών που έχουν διοργανώσει έως τώρα ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. ,  και όποια άλλη Χορωδία επιθυμεί.

 

Όλες οι λεπτομέρειες για το κόστος συμμετοχής, το χρόνο, τη διάρκεια, τα θέματα, τους ομιλητές και τα άλλα διαδικαστικά ζητήματα, θα οριστικοποιηθούν στις επόμενες επιστολές μας.

 

Αγαπητοί Φίλοι

Καλή αντάμωση στο “20Ο  ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ” στην Τρίπολη!

 

 

Για το Δ.Σ τής

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Σάσσαλος                                                   Νίκος Γαργαλιώνης

 

 

Υ.Γ.:

  1. Από, σήμερα, δηλώστε συμμετοχή…
  2. Το Συνέδριο, όπως πάντα, αφορά, όχι πρόσωπα (πλην ειδικών περιπτώσεων), αλλά Χορωδιακούς φορείς (Συλλόγους, Ομίλους, Ενώσεις, Συνδέσμους…) οι οποίοι και συμμετέχουν με Εκπροσώπους τους…
  3. Οι επιθυμούντες να εισηγηθούν -άνευ δεσμεύσεως από μέρους μας σχετικά με την αποδοχή…- ας μας το γνωρίσουν καθώς και το προτεινόμενο θέμα τους…

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-Εθν. Αντίστασης 43 (Παλαιό Δημαρχείο)

Τ.Κ.: 22100 Τρίπολη

Τηλέφωνα: 2710-222840- fax (Χορωδία Τρίπολης) / 6978000589 (Γιάν. Σάσσαλος) / 6977719001 (Ν. Γαργαλιώνης) / 6972564509 (Αγγελική Λυμπεροπούλου, Ειδ. Γραμ.)

E-mail: xtripolis@gmail.com / gargalionis@odosarkadias.gr

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *