Πρόσκληση στην Τακτική Απολογιστική – Εκλογική Γενική Συνέλευση 2022

Αγαπημένα μας Μέλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με τη λήξη της θητείας του προχωρά στην διενέργεια της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης 

Σας ενημερώνουμε ότι η Τακτική Απολογιστική – Εκλογική Γενική Συνέλευση των Μελών της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  2022 στις 10:30π.μ.  στο Ωδείο Athenaeum, Κορινθίας 6, έναντι του ξενοδοχείου President στους Αμπελοκήπους. (Πλησιέστεροι Σταθμοί του Metro Αμπελόκηποι και Πανόρμου)

Αυτή είναι η δεύτερη και οριστική ημερομηνία για την διεξαγωγή της Γενικής μας Συνέλευσης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Α.        Καλωσόρισμα & Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

Β.         Ανάγνωση θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης Γενικής Συνέλευσης.

Γ.         Διοικητικός Απολογισμός Δεκέμβριος 2021 – Οκτώβριος 2022.

Δ.        Οικονομικός Απολογισμός Δεκέμβριος 2021 – Οκτώβριος  2022.

Ε.         Ανάγνωση  Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για το διάστημα 01-12-2021 έως τις 31 Οκτωβρίου του 2022.

ΣΤ.      Συζήτηση επί του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού.

Ζ.        Έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού και απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ από κάθε διαχειριστική ευθύνη.

Η.        Προϋπολογισμός Οικονομικού έτους 2023.

Θ.        Προγραμματισμός Καλλιτεχνικών Δράσεων Στέγης για τα έτη 2022-2023 & συζήτηση επ’ αυτών.

Ι.         Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών.

ΙΑ.      Παρουσίαση – τοποθέτηση υποψήφιων μελών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΙΒ.       Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων.

Θα ήταν σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην αγάπη σας, ότι είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για την έμπρακτη  στήριξη της  Στέγης Ελληνικών Χορωδιών & του έργου της προς όφελος όλων των Ελληνικών Χορωδιών, για να δώσουμε προοπτική  και ελπίδα στο μέλλον της Ελληνικής Χορωδιακής Μουσικής, με τον τρόπο και τις δυνατότητες που ο καθένας μας μπορεί.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Η υποβολή υποψηφιοτήτων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους ενδιαφερομένους μέχρι την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο κάθε υποψήφιος πρέπει να αποστείλει με την αίτησή του, έγγραφο του φορέα του, που να εγκρίνει την υποψηφιότητά του με τα παρακάτω στοιχεία: το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, την ιδιότητά του, τη σχέση του με το Φορέα-Μέλος της Στέγης που τον προτείνει και τη δήλωση αν η υποψηφιότητα κατατίθεται για εκλογή στο Δ.Σ. ή την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Δείτε το συνημμένο Υπόδειγμα).

Δικαίωμα ψήφου βάσει του Καταστατικού μας έχουν οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι των Μελών (μέλη των Δ.Σ., Καλλιτεχνικοί Διευθυντές, Μαέστροι και μέλη των φορέων, που ασχολούνται με την χορωδιακή έρευνα και πράξη), και έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι το 2021.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο κεντρικό email της Στέγης info@stegi-chorus.gr με επιβεβαίωσή τους στο 6936-773337 (Γενικός Γραμματέας : Γιώργος Γεωργόπουλος).

 >> ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ

Όπως γνωρίζουμε, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν με το νέο τροποποιηθέν καταστατικό της Στέγης που ορίζει ότι το Δ.Σ. που θα εκλεγεί από τη Γ.Σ. θα είναι 7μελές και η Ε.Ε. 3μελής. Άρα χρειάζονται τουλάχιστον 10 υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και 5 αντίστοιχα για την Ε.Ε.

Προσκαλούμε όσους έχουν το ενδιαφέρον για τον χώρο του χορωδιακού τραγουδιού, την διάθεση και το χρόνο να προσφέρουν με τις ιδέες τους και να συμβάλλουν με την ουσιαστική συμμετοχή τους στις αποφάσεις και στις ενέργειες υλοποίησης αυτών, να υποβάλουν υποψηφιότητα για εκλογή τους στο Δ.Σ. της Στέγης. Σε κάθε περίπτωση, είτε εκλεγούν είτε όχι, η προσφορά στο έργο της Στέγης και στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη, αλλά και αναγκαία για μία αποτελεσματική πορεία στην ολοκλήρωση  του Προγραμματισμού Δράσεων της Στέγης.

Ο ρόλος της Στέγης είναι Συντονιστικός, Οργανωτικός, Συνεργατικός, Επικοινωνιακός και φυσικά Παρεμβατικός, με απόψεις και προτάσεις προς την Ελληνική Πολιτεία για θέματα που απασχολούν την Χορωδιακή Μουσική, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας την πολύπλευρη συνεισφορά της Ελληνικής Χορωδίας στον πολιτισμό και στην κοινωνία.

Μέλημά μας η έμπρακτη υποστήριξη του έργου των ελληνικών χορωδιών και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτές.

Η Στέγη από το ξεκίνημά της έως σήμερα πιστεύουμε ότι έχει κάνει αρκετά με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει και τα λιγοστά μέσα και φυσικά με τις αδυναμίες και τα λάθη της, χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα στην κοινή μας προσπάθεια, μιας και η Στέγη ανήκει σε όλους μας.

Όλοι όσοι συμφωνούμε με το όραμα και τους στόχους της, μπορούμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να πάμε τη Στέγη ακόμη πιο μπροστά, αρκεί να το πιστέψουμε και να το θελήσουμε προς όφελος της Χορωδιακής Μουσικής και της Ελληνικής Χορωδίας. Μόνο τότε θα βρει νόημα ύπαρξης η Στέγη.

Με  συνεχή, γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, την μουσική αναζήτηση, την συνεννόηση, την ομαδική δουλειά και τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε, μπορεί η Ελληνική Χορωδία να βρει την δική της Μουσική Ταυτότητα, κατακτώντας την θέση που της αρμόζει και οδηγώντας την με νέους όρους στο αύριο των νέων προσκλήσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 2022-2023

Κάλεσμα προς  τας  μέλη μας για την ενεργή βοήθεια, στήριξη και συμμετοχή τους για την καλύτερη οργάνωση των παρακάτω δράσεων.

  1. ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΟ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Κύριο αίτημα του χώρου μας είναι η Αναγνώριση του Ιδιαίτερου Χαρακτήρα της Χορωδιακής Μουσικής, που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Χορωδία. Αυτό το γεγονός και η αντιμετώπιση από την Ελληνική Πολιτεία, κρατάει μακρυά τους Χορωδιακού Φορείς και τους εκπροσώπους τους, από τον σχεδιασμό και την εν γένει υποστήριξη και βοήθεια από το κράτος και συγκεκριμένα από το ΥΠ.ΠΟ.Α, με αλυσιδωτές συνέπειες για την ανάπτυξη της Χορωδιακής Μουσικής στον τόπο μας. (ΜΑΡΤΙΟΣ 2023)
  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ μεγάλης συναυλίας για τα 20 χρόνια της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στις Χορωδίες που έχουν διακριθεί με τις συμμετοχές τους σε Ελληνικούς και Διεθνείς Διαγωνισμούς, όπως είχαμε κάνει και στην εναρκτήρια συναυλία μας το 2002, και βεβαίως στον πρώτο μας Πρόεδρο και Ιδρυτή της Στέγης, Στέφανο Βασιλειάδη. (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023)

 

  1. Βράβευση προσωπικοτήτων, που έχουν συμβάλει με το έργο και τη δράση τους στην αναβάθμιση της χορωδιακής μουσικής στη χώρα μας, με το Βραβείο «Στέφανος Βασιλειάδης». Η βράβευση θα γίνει στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια της Στέγης.

 

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 2023

ΘΕΜΑ : Τα κομμάτια του 1ου, 2ου &  3ου  Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού έργου (Παρτιτούρες με τα 10 πρώτα έργα από τον κάθε  Διαγωνισμό). Ήδη έχουν μορφοποιηθεί με ενιαίο τρόπο τα κομμάτια του 2ου και 3ου Διαγωνισμού. (Μάϊος 2023).

 

  1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. (Τέλος του 2023 ή μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2024)

 

  1. ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ.

 

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών υπάρχει όχι ως αυτοσκοπός, αλλά ως Συλλογικός Φορέας που ενδιαφέρεται να προάγει το ποιοτικό χορωδιακό τραγούδι, να προβάλλει, να αναδεικνύει & να  ενισχύει με κάθε τρόπο το έργο των μελών της, προς όφελος της Ελληνικής Χορωδιακής Δημιουργίας.  Αυτό πραγματώνεται με τη δική σας συμβολή και συμπαράσταση.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός  Γραμματέας

Θωμάς Λουζιώτης                                       Γιώργος Γεωργόπουλος

Συνημμένο Αρχείο (docx)

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *