Τελευταία Νέα

Συναυλία για τα 40 χρόνια του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου (25/2/2022)

Με αφορμή τη συμπλήρωση των σαράντα ετών (1980-2020) από την ίδρυση και τη συνεχή δράση και προσφορά του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.) πραγματοποιείται με την ουσιαστική αρωγή του Ωδείου Φ. ΝΑΚΑΣ η –εξ αναβολής εξαιτίας της πανδημίας- συναυλία με έργα Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής μουσουργών για πιάνο και για κουαρτέτο εγχόρδων.

Για Α.Ε.Μ.Θ.Τ. θα μιλήσουν ο Δρ. Αθανάσιος Τρικούπης, πανεπιστημιακός, συνθέτης, πιανίστας και ερευνητής, ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος, συνθέτης, αρχιμουσικός και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, και ο Θωμάς Ταμβάκος, δημιουργός και κάτοχος του Α.Ε.Μ.Θ.Τ.

Στο συναυλιακό μέρος εννέα πιανίστες (Έφη Αγραφιώτη, Ντιάνα Βρανούση, Κωνσταντίνος Δεστούνης, Χρήστος Μαρίνος, Ναταλία Μιχαηλίδου, Απόστολος Ντάρλας, Αγγέλικα Παπανικολάου, Ανίτα Σάβιτς και Βίκυ Στυλιανού) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων L’ Anima θα ερμηνεύσουν έργα δεκαεπτά Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής μουσουργών που δημιουργήθηκαν την περίοδο 1860-2021. Η εκδήλωση θα υποστηριχθεί με προβολή υλικού δραστηριοτήτων του Α.Ε.Μ.Θ.Τ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022,  8.30μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φ. ΝΑΚΑΣ (Ιπποκράτους 41, Αθήνα) με ελεύθερη είσοδο και με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα υπάρχουν στο Καλεντάρι.

About The Author

Related posts

Απάντηση