Τελευταία Νέα

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών τον Μάιο του 2022 στην Κηφισιά

Με χαρά ανακοινώνουμε, προς τις απανταχού στην Ελλάδα Πολυφωνικές Χορωδίες, τη διοργάνωση του 20ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΩΝ (ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.), από τη «Χορωδία Κηφισιάς 1937», στις 13, 14 & 15 Μαΐου 2022, στην πόλη της Κηφισιάς. Η διοργάνωση του ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. ξεκίνησε το 1991, από τη «Χορωδία Τρίπολης» και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στην Κηφισιά το 1996.
Η διοικητική ενδυνάμωση και στήριξη των Χορωδιών, που ήταν ο πρωταρχικός στόχος του Συνεδρίου, εμπλουτίζεται στην πορεία του θεσμού αυτού, με την παρουσίαση και ανάπτυξη των καλλιτεχνικών θεμάτων, που οι Μαέστροι των Χορωδιών προτείνουν.

Με αυτή τη διαδικασία δίνεται η δυνατότητα στα Διοικητικά Συμβούλια, στους Μαέστρους και στους Χορωδούς, από διαφορετικές πόλεις, να συναντηθούν, να αναπτύξουν θέματα τα οποία τους απασχολούν, αλλά κυρίως να καταθέσουν προτάσεις, για ουσιαστική ανανέωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία των Χορωδιών, σε διοικητικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1937, φιλοδοξεί να οργανώσει, για 2η φορά, ένα άρτιο Συνέδριο, προς όφελος όλων των Χορωδιακών Φορέων και αντάξιο του σημαντικού αυτού θεσμού.

Η συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς και η στήριξή του, η οποία υπάρχει όλα τα χρόνια προς τη Χορωδία μας, θα συμβάλει ουσιαστικά στον στόχο αυτό.
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1937 προσβλέπει επίσης στο ενδιαφέρον και την ενεργή συμμετοχή όλων των Χορωδιακών δυνάμεων ώστε, αυτό το 20ο Συνέδριο να δημιουργήσει μια νέα δυναμική, για ανάπτυξη και βελτίωση της χορωδιακής μας πορείας στη μετά Covid-19 εποχή.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Συνεδρίου, προγραμματίζουμε το προβλεπόμενο Προσυνέδριο να πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά, μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο και σε ημερομηνία, η οποία θα οριστικοποιηθεί αργότερα.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση, για τη σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθώς και για τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή του.

Για τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1937

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νικόλας Ραΐσης

Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.
Γιάννης Βακαλόπουλος

About The Author

Γυναικεία, Ανδρική, Μικτή, Βυζαντινή Χορωδία

Related posts

Απάντηση