Ψυχή μου, ψυχή μου Ανάστα – Συναυλία Βυζαντινής μουσικής χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς»

Νέα συναυλία θα πραγματοποιήσει η  Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», με τίτλο «Ψυχή μου, ψυχή μου Ανάστα», στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών,   την Δευτέρα 27  Μαρτίου 2023 και ώρα 8.00 μ.μ.

Η μουσική εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πατρών και της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών. Στην  μουσική εσπερίδα, που είναι αφιερωμένη στην μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το Τριώδιον, θα αποδοθούν επίκαιροι Εκκλησιαστικοί ύμνοι. Τον  Βυζαντινό χορό διευθύνει ο χοράρχης του, Πρωτοψάλτης  του Ι. Ν.  Αγ. Σοφίας  Πατρών κ. Χαράλαμπος Θεοτοκάτος. Εισαγωγική ομιλία θα γίνει υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και προϊσταμένου  του Ι. Ν. Αγ.  Νικολάου Πατρών, π. Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου.

Την παρουσίαση των ύμνων που θα αποδώσει η χορωδία, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρός της  κ. Γεώργιος Βέργος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίκαιρη ομιλία στο κλείσιμό της.

About The Author

Βυζαντινός χορός της πόλης των Πατρών που τον χαρακτηρίζει η ορθή γνώση της τέχνης της Βυζαντινής Μουσικής, το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των Ιεροψαλτών της, καθώς και ο ενθουσιασμός και ο ζήλος τους

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *