Τελευταία Νέα

Ανοικτό Κάλεσμα προς τα Μέλη & τους Φίλους της Χορωδιακής μας Οικογένειας

Αγαπητοί Συνοδοιπόροι,

Όπως γνωρίζετε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών ιδρύθηκε το 2003 με πρωτοβουλία του Στέφανου Βασιλειάδη και ανθρώπων που αγαπούσαν τη Χορωδιακή Μουσική και ζητούσαν μια καινούρια ποιοτική συλλογική εκπροσώπηση. Είναι Συλλογικός Χορωδιακός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος συνενώνει πανελλαδικά φορείς  που διατηρούν στους κόλπους τους χορωδιακά σχήματα ή ασχολούνται με τη χορωδιακή τέχνη, δραστηριότητα και έρευνα καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κάποια από τις ανωτέρω ιδιότητες.

Μετά από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2016 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης μας, το νέο Δ.Σ. παίρνει την πρωτοβουλία να σας προσκαλέσει σε μια ανοικτή συζήτηση, που σκοπό έχει  να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το κοινό όραμα, τους στόχους και να καταθέσουμε τις προτάσεις εκείνες, οι οποίες θα είναι πρακτικά εφαρμόσιμες, αλλά και να αναλάβουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες και  δραστηριότητες  που θα κάνουν τη Στέγη και το Χορωδιακό κίνημα πρωταγωνιστή στο παρόν και στο μέλλον.

Έτσι θα κάνουμε όλοι μαζί πράξη τη συμμετοχική δράση, ανοίγοντας τη Στέγη στα Μέλη της, γιατί σε αυτά ανήκει η Στέγη,  και σε όσους Μουσικούς, Μαέστρους & Διοικητικά Στελέχη Χορωδιών θέλουν να τη γνωρίσουν και να δραστηριοποιηθούν μαζί της, γνωστοποιώντας  καλύτερα το όραμά της, ώστε να  διευρύνουμε τη Στέγη και να καταστήσουμε τα Μέλη μας & τον καθένα από εμάς κοινωνό & συνδημιουργό της συλλογικής μας προσπάθειας, έχοντας βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι.

Η Στέγη δεν υπάρχει ως αυτοσκοπός για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά για να υπηρετεί την Ελληνική Χορωδία και να πάει το Χορωδιακό Τραγούδι ακόμα πιο μπροστά, αναδεικνύοντας τη δική του ταυτότητα προς όφελος της Ελληνικής Χορωδιακής Μουσικής.

Επίσης προτείνεται να καθιερωθεί σύγκληση Ανοικτού Διευρυμένου Συμβουλίου, μια φορά το χρόνο αρχικά, και μετά 2 φορές το χρόνο, όπου το 1 από τα 2 θα γίνεται στην Περιφέρεια.

Το Δ.Σ. αναμένει με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2017 στο office@stegi-chorus.gr σχετικά με το όραμα, τους στόχους, τις Μελλοντικές Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες και Πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η Στέγη και να κάνουμε πράξη όλοι μαζί τα επόμενα χρόνια, ώστε να προετοιμάσουμε την ατζέντα της 1ης Ανοικτής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβούλιου με τη συμμετοχή των Μελών και των φίλων, που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν και θα καταθέσουν προτάσεις. Επίσης ο κάθε φορέας καλό είναι να μας γνωστοποιήσει τον εκπρόσωπό του, που θα παρευρεθεί σε αυτή τη συζήτηση.

Έτσι η Στέγη πραγματώνει  το όραμά της για ποιοτική αναβάθμιση της Ελληνικής Χορωδίας μέσα από νέες μορφές επικοινωνίας, υποστήριξης, προβολής και ανάδειξης του έργου των Μελών της και των Ελληνικών Χορωδιών, με συλλογικότητα, συμμετοχική δράση, δημιουργικότητα και απόλυτο σεβασμό στη Μουσική Τέχνη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Στέγη, την ιστορία & τις δράσεις της, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ανανεωμένη  ιστοσελίδα της www.stegi-chorus.gr

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές & Καλή Χρονιά!

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θωμάς Λουζιώτης

 

Γιώργος Γεωργόπουλος

About The Author

Related posts

Απάντηση