Τελευταία Νέα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 2017

Με ένα σύνολο 84 συναυλιών στην πόλη μας, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, έκλεισε η καλλιτεχνική δραστηριότητα της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ για το 2017. Ένας χρόνος μεστός συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, των 10 τμημάτων του Οργανισμού, που συνεχίζει επί 35 χρόνια την προσφορά του στον Πολιτισμό την Εκπαίδευση και τη χορωδιακή πράξη εγχώρια αλλά και διεθνώς.

Συνοπτικά, η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [60 μέλη, Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου, βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά, βοηθός πιανίστα: Ιουλία Παπαδοπούλου], συμμετείχε στη συναυλία για τη ‘’Μητέρα’’ και στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Οργανισμού.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [60 μέλη, Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], έλαβε μέρος στη συναυλία με το συνθέτη Στέφανο Κορκολή, στις ηχογραφήσεις του οποίου συμμετείχε, στη συναυλία για τη ‘’Μητέρα’’, στη συναυλία των Επτανησίων στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου, στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, στη συναυλία για το ΚΕΘΕΑ στο Αρχαίο Ωδείο, αλλά και στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο.

Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [40 μέλη, Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου-Διαμαντοπούλου, πιάνο: Αλμπένα Πενκόβα], συμμετείχε στις συναυλίες με το συνθέτη Στέφανο Κορκολή, για τη ‘’Μητέρα’’, για το ΚΕΘΕΑ, έλαβε μέρος στην επετειακή συναυλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Φεστιβάλ Κηφισιάς, σε συναυλία με τη Γερμανική Χορωδία Νέων Λειψίας Γερμανίας και τη χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη μεγάλη συναυλία της Ι.Μ. Πατρών με τη Γλυκερία, στο Στάδιο του Απόλλωνα και στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [65 μέλη, Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], οργάνωσε τη συναυλία με το συνθέτη Στέφανο Κορκολή, έργα του οποίου και ηχογράφησε, συνεργάστηκε με το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, του οποίου το έργο: ‘’Ελεύθεροι Πολιορκημένοι’’, παρουσίασε στο Μεσολόγγι, αλλά και στο ανοιχτό θέατρο του Παπάγου στην Αθήνα. Τη Μεγάλη Πέμπτη, έψαλε κατά τα καθιερωμένα, το τροπάριο: ‘’Σήμερον κρεμάται…’’ στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, ενώ έλαβε μέρος στη συναυλία των Επτανησίων στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου, στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Αρχαίο Ωδείο, στο Φεστιβάλ Χορωδιών της Αρχαίας Ολυμπίας, στη συναυλία του ΚΕΘΕΑ, στο πάρκο της Παναγίας Βλαχέρνας Φιλιατρών και στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Οργανισμού.

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [30 μέλη, Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], έλαβε μέρος σε εκδήλωση των Νέων Καλλιτεχνών, αλλά και για τον Άγιο Λουκά στην Ευαγγελίστρια, στη συναυλία για το ‘’Αγκαλιάζω’’ στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, σε εκδήλωση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής, σε συναυλία του Συλλόγου Ιεορψαλτών Πάτρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου και στη συναυλία της Ι.Μ. Πατρών, με τη Γλυκερία.

Το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ [45 μέλη, Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα, πιάνο: Αρετούσα Νικολοπούλου], έλαβε μέρος στις πίττες των Συλλόγων του Κ.Υ. Χαλανδρίτσας και Θρακομακεδόνων, στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαιάκων στην Κέρκυρα, στη συναυλία για το ‘’Αγκαλιάζω’’, στο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και στο Χριστουεννιάτικο Κοντσέρτο.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [55 μέλη, Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], έλαβε μέρος στις γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου, στη συναυλία των Επτανησίων, σε συναυλία των Αλισσαίων, στην παραλία Αλισσού, στη συναυλία του ΚΕΘΕΑ και των Φιλιατρών από κοινού με τη Μικτή Χορωδία, στην εκδήλωση της Περιφέρειας για τη μίνι Περιμετρική, στη συναυλία για το ‘’Αγκαλιάζω’’, στην εκδήλωση της επιχείρησης ‘’Maraboo’’ στο Royal Theater καθώς και στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ανηλίκων και ενηλίκων [55 μέλη, Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη], έλαβε μέρος σε εκδήλωση του ‘’Συμβούλου Επιχειρήσεων΄΄ στο ‘’Βυζαντινό’’, παρουσίασε το έργο: ‘’Τα Γουρουνάκια κουμπαράδες’’, στο Δημοτικό Θέατρο, έλαβε μέρος σε έκθεση για παιδιά στην Αγορά Αργύρη, στην παρουσίαση βιβλίου της Άννας Δενδρινού στο Λιθογραφείο, και στην εκδήλωση: ‘’Homo, homimi, lupus’’, της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος στο Δημοτικό Θέατρο.

Το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’– ενηλίκων και ανηλίκων [VIBRATO junior][30 μέλη, Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος], πραγματοποίησε το Φεστιβάλ Κιθάρας: ‘’6 χορδές μία Ορχήστρα’’, συμμετείχε στις συναυλίες των Επτανησίων, του ΚΕΘΕΑ και του ‘’Αγκαλιάζω’’, έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα και στο Βρεφοκομείο Πατρών, μετείχε της εκδήλωσης για το Σύλλογο ‘’Αγάπη’’ Μήθυμνας Λέσβου, στο Θέατρο Καρέζη στην Αθήνα, στο κλείσιμο του Φόρουμ Ανάπτυξης [Σύμβουλος Επιχειρήσεων] στον ‘’Αστέρα’’, σε εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο ‘’Επίκεντρο’’, αλλά και του Πειραματικού Σχολείου στο Μουσείο Πατρών και τέλος στην παρουσίαση βιβλίου του π. Χαραλάμπους Παπαδοπούλου στο ‘’King George Hall’’.

To ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα], πραγματοποίησε 9 συναυλίες στην αίθουσα ‘’Τόλης Νομικός’’ και στο ‘’Πολύεδρο’’, συναυλία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, οργάνωσε εξετάσεις απονομής διπλώματος Διεύθυνσης Χορωδίας [για πρώτη φορά στην Πάτρα], έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις του TDx Patras, στο Royal Theater, με το τζαζ Κουαρτέτο, αλλά και στον Ημιμαραθώνιο Πάτρας με το σύνολο κρουστών, στο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Οργανισμού, ενώ τέλος οργάνωσε Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τις τάξεις κιθάρας.

Σε επίπεδο Οργανισμού, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας, η γιορτή της Τσικνοπέμπτης, ραδιοφωνική εκπομπή για το Γ΄ Πρόγραμμα, ο αποκριάτικος χορός, ενώ συμμετείχε στην έκθεση της Αγοράς Αργύρη, αφιερωμένη στα παιδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο [Γιάννης Κόττορος- Πρόεδρος, Τάκης Αρκαδιανός- Αντιπρόεδρος Α΄, Γιώργος Σταματόπουλος- Αντιπρόεδρος Β΄, Ολυμπία Ζώη- Γ. Γραμματέας, Αρετούσα Νικολοπούλου- Ταμίας, Ελένη Μουζάκη, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και ΄Ολια Καραγιάννη- Μέλος] από κοινού με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Οργανισμού Μο Σταύρο Σολωμό, την Αν/τρια Καλλιτεχνική Δ/ντρια Έφη Καββαδία- Ζέρβα και τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες όλων των τμημάτων, προσβλέπουν σε μία εξαιρετικά δραστήρια χρονιά, το 2018, που συμπίπτει και με τα 35 χρόνια από την ίδρυση της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

About The Author

Προπαιδική, Παιδική, Νεανική, Μικτή, Βυζαντινός Χορός, Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», Φιλαρμονική Ορχήστρα, Θεατρικό εργαστήρι, Ορχηστρικό-Κιθαριστικό σχήμα ¨VIBRATO¨, Ωδείο Πολυφωνικής Χορωδίας

Related posts

Απάντηση