Τελευταία Νέα

Απόηχος εκδήλωσης της Χορωδίας Τρίπολης για την 25η Μαρτίου

Κατανυκτική και ονειρώδης βραδιά,από κάθε άποψη, αυτή, που, μας πρόσφερε η Χορωδία Τρίπολης τη βραδιά του Ευαγγελισμού, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο! Ζήσαμε ένα δίωρο πατριωτικής και συγκινητικής έξαρσης!

Παρόντων των Δημάρχων, νυν και τέως, Δημ. Παυλή και Γιάννη Σμυρνιώτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσου Κακλαμάνου, Αντιδημάρχων και Συμβούλων, αλλά και ενός πλήρους, από κόσμο, θεάτρου, η Χ.Τ., για μια ακόμη φορά, καινοτόμησε! Παρουσίασε αμιγή βραδιά-εκδήλωση για τη διπλή γιορτή “Ευαγγελισμός Θεοτόκου-25η Μαρτίου 1821”, κάτι, που, δεν είχε ξαναγίνει, από “πειθαρχημένο” Χορωδιακό Σύνολο, μεταπολεμικά…· ο λόγος, ότι κολλούσαμε, πάντα, στην 23η Σεπτέμβρη και στην Άλωση Τριπολιτσάς…!

DSC_8405

Η Χ.Τ. απέδωσε 15 κομμάτια, σχετικά με την Ημέρα, το ένα καλύτερο του άλλου…, από Δημοτικά μέχρι Βυζαντινούς Ύμνους, αλλά και συνθέσεις Μαρκόπουλου και Λεοντή, Χατζηνάσιου και Λάγιου, Θεοδωράκη… σε ποίηση Διον. Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη… με την “πιανιστική” συνοδεία της Μάτας Κοτσιώνη. Εδώ, μάγεψε, για μια ακόμη φορά, η φωνή του Μαέστρου -βετεράνου του “αγωνίσματος…”-, Μιχ. Γαργαλιώνη, στα solo…

Το “κλου” της βραδιάς, ασφαλώς, ήταν οι δύο ηθοποιοί, ειδικά προσκεκλημένοι της Χ.Τ. από Αθήνα, η τριπολίτισσα, Μάνια Νταϊφώτη (σημειώστε το φαρμακείο Τζάκα-Νταϊφώτη…) και ο, με καταγωγή το Περιθώρι, Μάνος Πετούσης (θυμηθείτε στην τηλεόραση “το Νησί”), οι οποίοι, με την εμπειρία τους και τις μεστές φωνές τους, απέδωσαν οκτώ -από εκείνα τα ανεπανάληπτα γνωστά…- μεγάλα ποιήματα… τα οποία συγκλόνισαν το ακροατήριο! Και δεν γινόταν αλλιώς ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο του Σολωμού ή τον Θούριο του Ρήγα, τον Αθανάσιο Διάκο… ή τον Κάλβο…!

Εντυπωσιακή, και πλήρους νοήματος -ορκωμοσία Θ. Κολοκοτρώνη, ως Φιλικού- ήταν και η αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Γενικά, ήταν μια άψογη Συναυλία η οποία είχε στηθεί προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια…

Η Χ.Τ. θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Τρίπολης για τη συνδιοργάνωση, τον φίλο, τριπολίτη, Δ/ντή της “Σχολής Σταυράκου” για τη μεσολάβηση…, Σωτ. Λαμπρόπουλο, τους δύο Ηθοποιούς και, βέβαια, τον κόσμο, που, τιμώντας τη συναυλία, βοήθησε, με την ευγενική στάση του την καταπληκτική απόδοση…!

Ήδη, μετά τη φετινή επιτυχία, η Χ.Τ. καθιερώνει, με πρόβλεψη να γίνει θεσμός, καθιερώνει, όπως, αυτή τη Μέρα, κάθε χρόνο, πραγματοποιεί μία Πανηγυρική Συναυλία με τα Τμήματά της, καθότι, η Ημέρα προσφέρεται…!

About The Author

Μικτή, Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία

Related posts

Απάντηση