Τελευταία Νέα

Διάκριση για τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών στο 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες χορωδίες του 34ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών

upatras-choir-2016-02

Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών με 30 χορωδιακά σύνολα παρουσίασε το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας το πρώτο τετραήμερο του Δεκεμβρίου. Το Φεστιβάλ παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας που και με τις εξαιρετικές οπτικές του παρεμβάσεις, εκτός από τον λόγο, κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών. Ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Ακαδημαϊκός, Συνθέτης και Μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου, Ομότιμος Καθηγητής Σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ) και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ο Συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, μέχρι πρότινος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής και Ομότιμος Καθηγητής  του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι και πραγματοποίησαν χρήσιμες συμβουλευτικές – επιμορφωτικές παρεμβάσεις προς τις Χορωδίες και τους ακροατές.

upatras-choir-2016-01

Μεταξύ των συνόλων που παρουσιάστηκαν ήταν και η  Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες χορωδίες του φεστιβάλ. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στα συνεργαζόμενα Φεστιβάλ της Ιταλίας και της Σερβίας. Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Επιτροπή είναι μια χορωδία που: «άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την επιλογή και απόδοση του προγράμματός της, καθώς παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, δύσκολο, πολυφωνικό ρεπερτόριο και διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους».

upatras-choir-2016-03

Η Χορωδία υπό τη Διεύθυνση της κας Λίνας Γερονίκου και με τη συνοδεία της κας Ελένης Παπαπροκοπίου στο πιάνο παρουσίασε τα έργα:

GAUDETE – Piae Cantiones – Μεσαιωνικός Ύμνος,

IN STILLER NACHT – J. Brahms

POLOVTSIAN DANCES (Prince Igor) – A. Borodin

ΣΤ’ ΑΛΟΓΑ – Θ. Αντωνίου

ΔΕΣ ΤΙ ΛΑΜΠΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – Γ. Κουρουπός

ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ –  Μ. Θεοδωράκης

ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ – Μ. Χατζιδάκις

TANGO TO EVORA / ΝΕΦΕΛΗ – L. McKennitt

HIJO DE LA LUNA  – J.M. Cano

BLUE MOON – R. Rodgers

About The Author

Μικτή τετράφωνη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών

Related posts

Απάντηση