Τελευταία Νέα

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/9/2021

Μίκης Θεοδωράκης (29/7/1925 – 2/9/2021)

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, με θλίψη αποχαιρετά το μέγιστο συνθέτη, πολιτικό, ιδεολόγο και παράγοντα της κοινωνικής ζωής και του Πολιτισμού, Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό, που καμία προσωπικότητα δεν μπορεί να καλύψει. Η ζωή του ταυτίζεται με τον σύγχρονο πολιτισμό, αφού το έργο του και η δράση του έχουν χαράξει κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής. Τα πάμπολα και σημαντικά μουσικά έργα του είναι βαθιά ριζωμένα στη ψυχή, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και πολλών άλλων λαών. Υπήρξε αγωνιστής, μαχητής, ο Οικουμενικός Έλληνας, με έργο που είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο!!!

Αισθανθήκαμε ιδιαίτερη χαρά, που μας τίμησε με την παρουσία του στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών στις 12/12/2005 στο θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , εορτάζοντας τα 80 χρόνια από τη γέννησή του, με τίτλο «Ο Χορωδιακός Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή πολλών χορωδιών, ορχήστρας και σολίστ τον Βασίλη Λέκκα και την Ιωάννα Φόρτη. Τίμησε και τιμήθηκε πολύ από τις Ελληνικές Χορωδίες.

Το τεράστιο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, παραμένει παρακαταθήκη σε όλους εμάς, αλλά και στις επόμενες γενιές του λαού μας. Οι ιδέες του και το Όνειρό του να συμφιλιώσει τους Έλληνες για να ζούν αρμονικά και αγαπημένοι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, μία νέα Ελλάδα!!! Σκέψεις που εξέφρασε περίτεχνα στο τραγούδι του «Το όνειρο» με δικούς του στίχους.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Μίκη Θεοδωράκη.  Ο Μίκης θα ζει ΑΙΩΝΙΑ στις ψυχές μας, μέσα από τα τραγούδια του, τις μουσικές του, τα ποιήματά του, τα συγγράμματά του, τα λόγια του, τις ιδέες του!!!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!!!!!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Θωμάς Λουζιώτης (Πρόεδρος Δ.Σ.)

Κατερίνα Βασιλικού (Αντιπρόεδρος)

Γιώργος Γεωργόπουλος (Γενικός Γραμματέας)

Βάσω Καριώτη (Ταμίας)

Σταύρος Μπερής (Γενικός  Έφορος)

Ειρήνη Πατσέα (ΥπεύθυνηΕπιμόρφωσης)

Σάντρα Αποστολοπούλου (Δημόσιες Σχέσεις)

About The Author

Related posts

Απάντηση