Τελευταία Νέα

Η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών στο Πολεμικό Μουσείο σε συναυλία-αφιέρωμα στο Έπος του 1940

Η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε σε συναυλία-αφιέρωμα στο Έπος του 1940 και την αγωνίστρια Λέλα Καραγιάννη, προσκεκλημένη του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Συνδέσμου Ε.Ο.Φ.Π. «Λέλα Καραγιάννη-Μπουμπουλίνα» 1941-1944.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Μουσουργός και Αρχιμουσικός, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών Νικηφόρος Νευράκης.

Εμφανίστηκαν κατά σειρά οι Χορωδίες: Χορωδιακό Εργαστήρι Ίαμβος με μαέστρο την κα Άννα Ξανθάκη, Χορωδία Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με μαέστρο τον κο Γιάννη Βρυζάκη, Βολιώτικη Χορωδία με μαέστρο την κα Στάσα Τζάλλα, Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών με μαέστρο την κα Λίνα Γερονίκου και Ιστορική Χορωδία Νίκαιας με μαέστρο τον κο Μιχάλη Κοκκίνη, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση της όλης εκδήλωσης.

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε ένα ποικίλο πρόγραμμα με τραγούδια συνδεδεμένα με το Έπος του 1940 αλλά και ελεύθερου ρεπερτορίου, άλλα a cappella και άλλα με συνοδεία: Ελένη Παπαπροκοπίου (πιάνο), Φωτεινή Γεροπούλου (βιολί), Χρήστος Καμπέρος (ακκορντεόν).

Με το τέλος τους προγράμματός της το χειροκρότημα του κοινού ήταν θερμότατο και παρατεταμένο και ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια για την παρουσία της.

About The Author

Μικτή τετράφωνη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών

Related posts

Απάντηση