Τελευταία Νέα

Η Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” στην παράσταση “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

16602127_10154943952434598_2273264507194976207_o (1) copy 3

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια από τις μεγαλύτερες μουσικές παραγωγές – αφιερώματα στο χορωδιακό έργο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ” υπό την μουσική διεύθυνση/ενορχήστρωση του Παναγή Μπαρμπάτη. Η ιστορική αυτή παράσταση πραγματοποιήθηκε ύστερα απαίτηση του ίδιου του συνθέτη και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η συναυλία περιελαμβάνε 35 τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης (Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων) σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου. Συμμετείχαν οι Δημήτρης Μπάσης και Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός.

Για πρώτη φορά 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχημάτισαν μία τεράστια χορωδία η οποία απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού. Από τις μεγαλύτερες συμπράξεις χορωδιών επί σκηνής για την απόδοση έργων του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Χορωδίες επιλεγμένες από τις ελληνικές πόλεις – σταθμούς της ζωής του παγκόσμιου Μίκη, υπό την διεύθυνση του εξαιρετικού μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, που με ιδιαίτερη ψυχή και αγάπη για την μουσική αυτή μετέδωσε την δυναμικότητα των εναρμονίσεων του στα έργα του Μίκη Θεοδωράκη, σε σολίστες, ορχήστρα και χορωδούς, προκαλώντας “μουσικά” ρίγη στο φιλόμουσο κοινό του Μεγάρου.

Θερμά συγχαρητήρια στις συμμετέχουσες χορωδίες και συνάδελφους χορωδούς από όλη την Ελλάδα! Μαζί με την χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗ” (δ/νση: Χριστίνα Αθανασοπούλου) συμμετείχαν οι Χορωδία San Giacomo Δήμου Κέρκυρας, Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Χορωδία Δήμου Αργοστολίου ΚΕΔΗΚΕ, Χορωδία Οpus Femina Δήμου Κορινθίων, Χορωδία Χίου, Χορωδία Πολ. Συλλόγου »Αμύντας» Φλώρινας, Χορωδία Δήμου Αγ. Παρασκευής, Χορωδία Νέων Δήμου Κηφισιάς, Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαέστρους κ.κ. Antoniy Ivanov, Δημήτριο Καρβούνη, Άγγελο Μουρελάτο, Φάλεια Παπαγιαννοπούλου, Ελευθερία Λυκοπάντη, Ξένια Τσαβκοπούλου, Χρήστο Κουτσονίκα και Θανάση Αρβανίτη, για την προετοιμασία των χορωδιών τους.

Η παράσταση αυτή στο επόμενο χρονικό διάστημα θα “ταξιδέψει” σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

About The Author

Μικτή, Εκκλησιαστική, Νεανική, Παιδική Χορωδία

Related posts

Απάντηση