Τελευταία Νέα

Μουσική Παιδική Μαγεία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Την Τετάρτη, 22η Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής (21η Ιουνίου) από το Δήμο Τρίπολης, η Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης παρουσίασε στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας το μουσικοθεατρικό παραμύθι “Οι πειρατές της … μουσικής”, σε κείμενα της θεατρολόγου Γεωργίας Γιαννοπούλου. Στην παρουσίαση του παραμυθιού συμμετείχα παιδική μας χορωδία, υπό την διεύθυνση της κα. Χαράς ΠΙσχου. Τις μουσικές του παραμυθιού συνόδευσαν οι μουσικοί Γιώργος Μιχαλόπουλος (πιάνο), Νίκος Λαγογιάννης (Ηλεκτρικό Μπάσο) και Παναγιώτης Μαρκόπουλος (Ντραμς). Στο ρόλο της αφηγήτριας του παραμυθιού η χορωδός κα. Χριστίνα Ζαχαροπούλου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το έργο…έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους μικρούς ερμηνευτές, οπου χόρεψαν, τραγούδησαν και έδρασαν στην σκηνή του Θεάτρου. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση της χορωδού μας και μαθήτριας του Μουσικού Σχολείο Τρίπολης, δις Μαρίας Πλέσσιας για την επιτυχίας της ως 1η επιλαχούσα για μία εκ των επτά θέσεων που προκηρύχθηκαν για την Ελλάδα από τα Κολέγια του Ηνωμένου Κόσμου (UWC). Δέχθηκε πλήρη υποτροφία για 2 χρόνια φοίτησης στο United World College of South East Asia, Singapore, στην αγγλική γλώσσα, με τις αρχές του Διεθνούς Απολυτηρίου (Ι.Β.) για ολοκλήρωση της εγκύκλιας εκπαίδευσής της και προοπτική φοίτησης σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της επιλογής της στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα. Συγχαίρομε την Μαρία και τους γονείς για την επιτυχία της αυτή και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους προσωπικούς της στόχους.

Ευχαριστούμε θερμώς τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου κ. Μπιστόλα Βασίλειο για την παραχώρηση της ντράμς του σχολείου καθώς επίσης και το γυμναστήριο Athletta για την φιλοξενία του στις πρόβες της χορωδίας. Eυχαριστούμε τον Δήμο Τρίπολης για την διοργάνωση της παρούσας εκδήλωσης, και τους κ.κ. Σπύρο Βρέντα, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και Θεόδωρο Λεμπέση, σύμβουλο πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, που παρευρέθηκαν στην παρελθούσα εκδήλωση.

Τέλος θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών που τραγούδησαν και να τους υπενθυμίσουμε ότι τα θεωρούμε και “παιδιά του ΟΡΦΕΑ”. Η μουσική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, με όχημα το χορωδιακό τραγούδι, αποτελεί μια ιδανική επιλογή και δραστηριότητα, καθώς το παιδί καλλιεργείται μουσικά και ταυτόχρονα κοινωνικοποιείται με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Καλό καλοκαίρι και καλή πρόοδο στα παιδιά σας.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

 

About The Author

Μικτή, Εκκλησιαστική, Νεανική, Παιδική Χορωδία

Related posts

Απάντηση