Τελευταία Νέα

Παράταση συμμετοχής στο 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί κανονικά από 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2023 παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στον Νομό Καρδίτσας και κυρίως στα χωριά. Δίνεται μάλιστα μια παράταση έως 5 Οκτωβρίου 2023 για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.

Σας περιμένουμε  στην Καρδίτσα ,  για να λάβετε μέρος στο 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας (23/11-3/12 2023) Κορυφαίο , Ιστορικό Χορωδιακό Θεσμό της Ελλάδας με διεθνή ακτινοβολία και σας αποστέλλουμε  και την φωτογραφία της επίσημης προσκεκλημένης διάσημης χορωδίας από την Αφρική , της Schola Cantorum , της Αφρικανικής Ακαδημίας Χορωδιών, που θα εμπλουτίσει το Φεστιβάλ με κάτι σπάνιο για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα  .
Πρόκειται για μια καταπληκτική Χορωδία, που κάνει μουσική pop , rumba , spirituals,gospels. Folk  και σύγχρονη μουσική.
Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και την Χορωδιακή Μουσική της Ελλάδος, που θα έχει ως guest star αυτή την καταπληκτική Χορωδία.

 Θα χαρούμε να έχουμε την  Χορωδία σας κοντά μας σε ένα πολύ σπουδαίο εκπαιδευτικό-πολιτιστικό-καλλιτεχνικό γεγονός   και  είναι  αφιερωμένο  στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας (1923-1977) για τα 100 χρόνια από την γέννησή της , σε κορυφαίους Αναγεννησιακούς συνθέτες της Ιταλίας και της Αγγλίας καθώς  και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη και καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ , Χρήστο Σαμαρά.

H επίσημη  έναρξη θα γίνει στην Iστορική  Σπηλιά,  που γεννήθηκε  ο ήρωας  της  Επανάστασης  του ’21, Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου με την  εκτέλεση  του Εθνικού Ύμνου  από όλες τις  χορωδίες   με κεντρικό πρόσωπο  τον ήρωα  της Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι καλύτερες  Χορωδίες  προωθούνται   να εκπροσωπήσουν το Διεθνές Φεστιβάλ  Καρδίτσας  και την Ελλάδα στο εξωτερικό σε μεγάλα  Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ (Νovisand Σερβίας) κ.α.

Δηλώσεις  συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι  τις  5 Οκτωβρίου 2023.

Από καρδιάς ευχές για Καλό  Φθινόπωρο ,Υγεία και πολύ  καλή χορωδιακή μουσική στην ζωή μας.

Καλή αντάμωση το Νοέμβριο- Δεκέμβριο στην Καρδίτσα!
Με εκτίμηση ,

 

Δρ. Νίκος Ευθυμιάδης .(Master of Arts   στην  διεύθυνση)

Καλ/ικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

2441075440

6944442532

About The Author

Related posts

Απάντηση