Τελευταία Νέα

Πρόσκληση για Συμμετοχή στην Παρουσίαση Έργων του 3ου Διαγωνισμού Σύνθεσης

Αγαπητά μας Μέλη,

Με την επιστολή μας από 11 Μαΐου 2020 σας είχαμε ενημερώσει για τα αποτελέσματα του 3ου Διαγωνισμού Σύνθεσης της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, επισυνάπτοντας και τις παρτιτούρες από τα 12 καλύτερα κομμάτια και είχαμε αποστείλει ανοιχτό κάλεσμα, σε όποιες χορωδίες μας ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση που θα διοργανώναμε φέτος για την παρουσίαση των έργων αυτών.

Τα δεδομένα δυστυχώς άλλαξαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 και οι πρερισσότερες χορωδίες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν πρόβες και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών προτίθεται να κάνει την παρουσίαση των έργων αυτών στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2021, είτε με ζωντανή παρουσίαση, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, είτε διαδικτυακά με βιντεοσκοπημένες εκτελέσεις από χορωδίες, που θα αποστείλουν το σχετικό Video μέχρι τέλος του Οκτωβρίου 2021.

Επισυνάπτουμε και πάλι τις παρτιτούρες των έργων και παρακαλούμε να μας δηλώσετε, μέχρι την 31η Μαΐου 2021, ποια κομμάτια (1-3) ενδιαφέρεστε να ερμηνεύσετε, με σειρά προτίμησης, ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για κάποιο έργο να γίνει επιλογή ενός μέλους και να ανατεθεί στους άλλους ενδιαφερόμενους κάποιο άλλο έργο από τη λίστα που έχουν επιλέξει.

Τα έργα είναι για Μικτές, Γυναικείες Χορωδίες, a cappella ή με συνοδεία από πιάνο ή νταούλι.

Η αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύεται από πρόσφατο ιστορικό της χορωδίας ή του συνόλου και φωτογραφία του μαέστρου που θα διευθύνει. Οι συμμετοχές θα παραδοθούν από την Γραμματεία της Στέγης στην Καλλιτεχνική Επιτροπή και αυτή θα προχωρήσει στην επιλογή των σχημάτων που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, το είδος και την επιλογή των κομματιών που έχει κάνει η χορωδία και έχει δυνατότητα να ερμηνεύσει. Για την επιλογή των κομματιών από τις Χορωδίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όταν οριστικοποιηθούν οι Χορωδιακές συμμετοχές για την παρουσίαση των παραπάνω έργων, τότε το Δ.Σ. της Στέγης σε συνεργασία με τις Χορωδίες που θα λάβουν μέρος, θα προχωρήσει στην επιλογή τόσο του χώρου (στην περιοχή των Αθηνών) όσο και της συγκεκριμένης ημερομηνίας πραγματοποίησης της Εκδήλωσης – Παρουσίασης των έργων. Διαδικτυακή παρουσίαση θα γίνει πιθανόν στις 11.12.2021.

Εφόσον η εκδήλωση γίνει με φυσική παρουσία, τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής θα επιβαρύνουν τα συμμετέχοντα σχήματα στην εκδήλωση.

Αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός από χορωδίες μέλη μας για να ερμηνεύσουν τα έργα του Διαγωνισμού στην εκδήλωση, η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, μέσω της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της, θα απευθυνθεί σε άλλα χορωδιακά σχήματα για να παρουσιάσουν τα βραβευθέντα έργα.

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θωμάς Λουζιώτης Γιώργος Γεωργόπουλος

About The Author

Related posts

Απάντηση