Τελευταία Νέα

Σημαντική Διάκριση και Ασημένιο Μετάλλιο στο Μικτό Φωνητικο Σύνολο «Vocal Πάτρας»

Το Μικτό Φωνητικό Σύνολο «Vocal Πάτρας», το τριήμερο 7-9 Ιουλίου 2023 βρέθηκε στην πόλη της Πρέβεζας και έλαβε μέρος στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Πρέβεζας (41ο International Choral Festival of Preveza), που διοργανώνει κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Πρέβεζας αποτελεί πόλο έλξης χορωδιών από όλον τον κόσμο, χαρίζοντας εμπειρίες υψηλού χορωδιακού προϊόντος, ανεβάζοντας συνεχώς τα στάνταρ του, σε μια μεγάλη ποικιλία διαπολιτισμικών εμπειριών με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Το Μικτό Φωνητικό Σύνολο «Vocal Πάτρας», με επικεφαλής την μαέστρο του κα Κατερίνα Πολυμενάκου, έλαβε μέρος σε συναυλία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο την Παρασκευή το βράδυ 7/7 και το βράδυ του Σαββάτου 8/7 σε υπαίθρια συναυλία σε κεντρικό σημείο της πόλης, τραγουδώντας τραγούδια του ρεπερτορίου του και ενθουσιάζοντας το κοινό.

Το πρωί του Σαββάτου 8/7 το Μικτό Φωνητικό Σύνολο «Vocal Πάτρας», εντός του πλαισίου του 41ου Φεστιβάλ, έλαβε μέρος  στον 27ο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό Πρέβεζας 2023, στην κατηγορία F με jazz ρεπερτόριο υπό την διεύθυνση της Μαέστρου του κας Κατερίνας Πολυμενάκου, ενώπιον της κριτικής επιτροπής. Στο πιάνο συνόδευσε η πιανίστα κα Μαρία Παστού. Ως μοναδική ελληνική χορωδία στην κατηγορία του, πήρε πολύ θετικά σχόλια από κοινό και κριτική επιτροπή και απέσπασε Ασημένιο Μετάλλιο.

Η τελετή λήξης και οι απονομές των διακρίσεων και μεταλλίων,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/7 στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο Αρχαίας Νικοπόλεως, όπου παρέστησαν όλα τα μέλη του συνόλου. Να σημειωθεί ότι το  Vocal φωνητικό σύνολο Πάτρας ήταν μια από τις τρεις ελληνικές χορωδίες που έλαβαν μέρος στον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό σε διαφορετικές κατηγορίες.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην μαέστρο του Συνόλου κα Κατερίνα Πολυμενάκου, την πιανίστα κα Μαρία Παστού, σε όλους τους χορωδούς και στον πρόεδρο του Δ.Σ. του  «Vocal Φωνητικό Σύνολο Πάτρας» κ Γεώργιο Γεωργόπουλο, για την οργανωτική φροντίδα της αποστολής.

About The Author

Related posts

Απάντηση