Τελευταία Νέα

Στην τελική ευθεία για το 9° Πανελλήνιο Θρησκευτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρίπολης

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -υπό την Αιγίδα της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας- με την Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης, συνδιοργανώνουν το “9° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ”, που, θα λάβει χώρα στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου, το 3ήμερο 18, 19 και 20 Μάη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αντίστοιχα, και ώρα 7μιση το βράδυ. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Νεομάρτυρα ΠΑΥΛΟ για τα 200 χρόνια από το Μαρτύριό του (1818-2018)!

Κατ’ αυτό, θα λάβουν μέρος Χορωδίες από Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Παπάγου- Χολαργού, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Ερμιόνη και Τρίπολη.

Το 25λεπτο Πρόγραμμα, καθεμιάς Χορωδίας, θα είναι Θρησκευτικό -ελληνικό ή ξένο.

Ήδη, απομένει μια εβδομάδα, και οι άνθρωποι της Χ.Τ. εργάζονται, πυρετωδώς, για την επιτυχία του Φεστιβάλ….

Τα Θρησκευτικά Φεστιβάλ, ανά την Ελλάδα, είναι ελάχιστα, με τη Χ.Τ. να πρωτοστατεί, γενικά, στον τομέα, αυτόν, και να οργανώνει, κατ’ έτος, ένα, άκρως, επιτυχημένο θεσμό, γνωστόν, πλέον, σε όλες τις Μητροπόλεις αλλά και σε όλους τους χορωδιακούς κύκλους…! Από φέτος, υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής για το 10° Φεστιβάλ του 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 3ήμερο 17, 18 και 19 Μάη.

Στο εγγύς, μέλλον, θα παρουσιάσουμε τις Χορωδίες…. οι οποίες και θα πλημμυρίσουν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό μας με τις μελωδίες και αρμονίες τους και θα τον ντύσουν με τις ποικιλόχρωμες στολές τους….

About The Author

Related posts

Απάντηση