Τελευταία Νέα

Σύναξη Βυζαντινών Χορωδιών με Πρωτοβουλία «Φωκαέως» – Κορυφαία Μουσική Εκδήλωση στα Πρωτοκλήτεια 2023

Στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2023, θα πραγματοποιηθεί μουσική σύναξη τριών Βυζαντινών χορωδιών, την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στον νέο Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών, στις 7.00 μ.μ., με τίτλο «Εν ύμνοις τιμήσωμεν Ανδρέαν τον Απόστολον». Η συναυλία η οποία είναι αφιερωμένη στον Πρωτόκλητο μαθητή και Πολιούχο της πόλης μας Απόστολο Ανδρέα, περιλαμβάνει επίκαιρους ύμνους και γνωστά μέλη όλου του ενιαυτού, πραγματοποιείται δε με πρωτοβουλία του προέδρου της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας ¨Θεόδωρος Φωκαεύς» κ. Γεωργίου Βέργου, στα πλαίσια της συνεργασίας και της σύσφιξης των μουσικών σχέσεων των τριών Βυζαντινών σχημάτων. Πρόκειται για την συνέχεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με τίτλο «Γενεθλίων Προηχήσεις», που οι τρεις χορωδίες πραγματοποίησαν στον Μητροπολιτικό Ι. Ν.  Φανερωμένης Αιγίου, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την μουσική εσπερίδα θα ανοίξει ο «Βυζαντινός Χορός Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας, – 1918 –  Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την διεύθυνση του χοράρχη του Πρωτοψάλτη κ. Φωτίου Θεοδωρακοπούλου, θα ακολουθήσει ο «Βυζαντινός Χορός Σωματείου Ιεροψαλτών Κορινθίας, Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Κουφογιάννη και την εκδήλωση θα κλείσει η οικεία Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και χοράρχη της κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Την παρουσίαση και την ανάλυση των ύμνων θα κάνει ο πρόεδρος της Βυζαντινής – Παραδοσιακής χορωδίας ¨Θεόδωρος Φωκαεύς» κ. Γεώργιος Βέργος. Την σύναξη των μουσικών Βυζαντινών σχημάτων θα ευλογήσει και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ έχουν κληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος και ο πρώην  Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.

Η είσοδος για το φιλόμουσο κοινό είναι ελεύθερη.

About The Author

Βυζαντινός χορός της πόλης των Πατρών που τον χαρακτηρίζει η ορθή γνώση της τέχνης της Βυζαντινής Μουσικής, το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των Ιεροψαλτών της, καθώς και ο ενθουσιασμός και ο ζήλος τους

Related posts

Απάντηση