Τελευταία Νέα

Χορωδιακές Συναναστροφές – Μία γοητευτική διαδρομή γεμάτη μουσικές νότες

 

 

 

Πρόγραμμα

 Το Αίγιο είναι η 9η πόλη της Ελλάδας που συμμετέχει στην προσπάθεια θεσμοθέτησης της «Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού».

Το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο η αυλαία της χορωδιακής συνάντησης , Χορωδιακές Συναναστροφές «Οδός Χορωδών», Αίγιο 2016, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.
Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου. Οι παρευρισκόμενοι γέμισαν με συναισθήματα και εικόνες και έγιναν πρωταγωνιστές και συνταξιδιώτες σε μία γοητευτική ανοιξιάτικη διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες.
Η 14η Μαΐου γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά ως «Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού». Γι αυτό το σκοπό έγιναν ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε 8 πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο και σε 7 πόλεις του εξωτερικού.
Αυτή την ημέρα του πολυτραγουδισμένου Μάη ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων, η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου, όλες οι παρευρισκόμενες Χορωδίες και το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου έβαλαν σε αυτό το χώρο του Πολιτισμού, την μουσική τους σφραγίδα ώστε το Αίγιο να είναι η 9η πόλη της Ελλάδας, που συμμετέχει στην προσπάθεια θεσμοθέτησης της ημέρας αυτής!
Οι Χορωδίες που συμμετείχαν σε αυτή την χορωδιακή συνάντηση ήταν με τη σειρά εμφάνισης:
• Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας με Μαέστρο την κα
Αλίκη Ζαφείρη
και στο πιάνο τον κ. Αντρέα Αδαμόπουλο,
• Ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ», με Μαέστρο τον κ. Ιβάν Μάτζαρη
• Η Xορωδία Κηφισιάς 1937, με Μαέστρο τον κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη και στο πιάνο την κα Πένυ Μαραβελή,
• Η Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με Μαέστρο τον κ. Σταύρο Μπερή και στο πιάνο την κα Πόπη Μάλφα.
Το φιλόμουσο κοινό καταχειροκρότησε τους εξαίρετους μαέστρους, τους βιρτουόζους του πιάνου και τους καλλίφωνους χορωδούς για την άψογη εκτέλεση του ρεπερτορίου τους και την υπέροχη εμφάνισή τους.
Έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από την πλευρά του Συλλόγου προς τις Χορωδίες, ο δε Σύλλογος δέχθηκε αναμνηστικά δώρα από τις φιλοξενούμενες χορωδίες.
Οι άνθρωποι της υποδοχής πρόσφεραν στο φιλόμουσο κοινό «μάντολες» (παραδοσιακό γλύκισμα της Κεφαλλονιάς), ως συμβολική κίνηση αγάπης.
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στο τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης δεξιώθηκε με πλούσιο μπουφέ, όλες τις φιλοξενούμενες χορωδίες και τις αποχαιρέτησε προσφέροντας σε αυτές παραδοσιακά προϊόντα της Αιγιάλειας.
Οι Χορωδιακές Συναναστροφές «Οδός Χορωδών» είναι πηγή αξιών και ιδεών, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι Πολιτισμού. Θα παραμείνει στην πόλη μας ως ένας θεσμός που αρνείται να ικανοποιήσει τη χαμηλή αισθητική, και να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, τους ανθρώπους μας, που εδώ και 7 μήνες με ιδιαίτερο κέφι ξεκίνησαν την προετοιμασία αυτής της χορωδιακής συνάντησης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας:
1) Tο «Ράδιο Αίγιο» και την εφημερίδα «Φιλόδημος»,
2) Την εφημερίδα «Πρώτη της Αιγιάλειας» και
3) Όλο τον τοπικό τύπο για την προβολή της εκδήλωσης.
Επίσης ο Σύλλογος ευχαριστεί τις επιχειρήσεις:
1) Τα παραδοσιακά γλυκά Γεωργίου Παναγόπουλου
2) Το Εστιατόριο Ανεμώνη,
3) Μπαϊνέτας,
4) Την Αιγιοχαρτική Γιούπης,
5) Την αρτοποιία Μπομποτσιάρη,
6) Την αρτοποιία Κουτρόπουλου,
7) Το πρακτορείο ΟΠΑΠ Δαδιώτης, ,
8) Τις Αντιπροσωπείες Διανομές Αποθηκεύσεις BM GROUP Μουστής,
9) Αφοί Παπαδογιανόπουλοι – κατασκευές από ξύλο για μια ζωή,
10) Τα Αχαϊκά Πλαστικά,
11) Τον κ. Γιώργο Καμπάση και
12) Την Αρτοποιία Ψύχα
για την οικονομική τους υποστήριξή – δωρεές. Πάντα με τη διακριτική τους παρουσία, πάντα με τον ξεχωριστό τρόπο τους, βοηθούν ώστε να παίρνουν σάρκα και οστά τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις.
Τέλος ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους φίλους και συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο μιας μεγάλης πνευματικής αλυσίδας της πόλης μας.
Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας
DSC09287
DSC09293
IMG_7771
Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «ΟΡΦΕΑΣ»
DSC09307
DSC09308
DSC09315
Χορωδία Κηφισιάς 1937
DSC09328
DSC09339
DSC09340
Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού
DSC09348
DSC09358
DSC09364

About The Author

Ιστορικός Σύλλογος με έδρα το Αίγιο Αχαΐας από το 1955 με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα

Related posts

Απάντηση