Τελευταία Νέα

Χορωδιακό αφιέρωμα για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και στη μνήμη του μουσικού και μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, συμβάλλοντας και αυτή στον εορτασμό για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση μεγάλου χορωδιακού αφιερώματος την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 19:30 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών ( Ριζάρη 2 και Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμού). Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οκτώ χορωδίες, μέλη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, οι οποίες θα ερμηνεύσουν συνθέσεις σχετικές με την Εθνική Παλιγγενεσία.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος:

Χορωδία ΣYΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Δ/νση Θωμάς Λουζιώτης), Χορωδία Κηφισιάς 1937 (Δ/νση Χαράλαμπος Μιχαηλίδης), Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης (Δ/νση Θωμάς Λουζιώτης), Γυναικεία Χορωδία Καλλιτεχνήματα (Δ/νση Μαρία Μιχαλοπούλου), Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος (Δ/νση Λώρα Πετροπούλου), Χορωδία Παλαιού Φαλήρου – ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ (Δ/νση Λώρα Πετροπούλου), Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών (Δ/νση Δημήτρης Μπουζάνης), Χορωδία Ambitus Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης (Δ/νση Κατερίνα Βασιλικού).

Την  συναυλία αυτή είχε οραματιστεί ο αείμνηστος Κώστας Ευαγγελάτος, ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, με πλούσιο μουσικό, συνθετικό και διδακτικό έργο, καθώς  και πολυετή προσφορά στο χώρο της χορωδιακής μουσικής ως μαέστρος χορωδιών. Πολλές από τις χορωδίες θα ερμηνεύσουν δικές του συνθέσεις και χορωδιακές επεξεργασίες, από το έργο του για το 1821, το οποίο προσέφερε απλόχερα στη Στέγη και τις Ελληνικές χορωδίες. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη, με απαραίτητη προϋπόθεση την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου), καθώς και εγγράφου ταυτοπροσωπίας , σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

About The Author

Related posts

Απάντηση