12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ & Διαγωνισμός

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, στις 6 & 7 Μαΐου, το 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ και Διαγωνισμός, που διοργάνωσε η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ».

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος δεκαέξι χορωδίες από την Εσθονία, τη Μολδαβία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, 3 χορωδίες από το  Ισραήλ και επτά χορωδίες από Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε και διαγωνιστικό  μέρος, με Κριτική Επιτροπή  καταξιωμένους διευθυντές χορωδιών, όπως η Anna  Grabowska-Borys, η  Naomi Faran, ο Κωστής Κωνσταντάρας και ο Σταύρος Σολωμός. Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ επέλεξε να δοθεί χρυσό μετάλλιο και 1.000 € στη χορωδία “Ars Nova”  από τη Μολδαβία, χρυσό μετάλλιο και 600 € στη χορωδία “Jeanne Rabin’s Ensemble” από το Ισραήλ και αργυρό μετάλλιο και  400 € στη χορωδία “BelCantes”  Aγίου Ανδρέα Εγλυκάδος  Πάτρας.

Επίσης δόθηκαν ειδικά βραβεία καλύτερης διεύθυνσης, καλύτερης ερμηνείας Μιούζικαλ, εξαιρετικής ερμηνείας, καθώς και βραβεία κοινού, ύστερα από καθολική ψηφοφορία των θεατών.

Το Φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης  και με την ηθική υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, , του ΕλληνοΠολωνικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ  παρουσίασε  η ηθοποιός Βιβή Παντελίδου.

Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν: ΕΡΤ3, 102 FM, 9,58 FM, ΤV 100 & FM 100, TV EURO, Βεργίνα TV,  o ραδιοφωνικός σταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 91,4, η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ο ΟΑΣΘ.

Το  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του που έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο και  από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

About The Author

Μικτή, Τετράφωνη Χορωδία που αποτελείται κυρίως από άτομα νέας ηλικίας.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *