19η Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η 19η ενότητα έργων.

Οκτώ έργα περιέχονται στην 19η ενότητα, έξη από την περιοχή του λαϊκού τραγουδιού, καθώς και δύο έργα των αναμορφωτών του ελληνικού τραγουδιού, του φίλτατου Σταύρου Ξαρχάκου και του αλησμόνητου Μάνου Χατζιδάκι. Αρχίζουμε με τρία τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρίστου, που τόσο πολύ εκτιμούσε ο Βασίλης Τενίδης, που έχει κάνει και τις σχετικές επεξεργασίες: Γκελ καϊκσή, Μάρω και Πάμε στο Φάληρο (ή Εϊβαλά). Ακολουθεί, Η Αρχόντισσα, του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη, σε ενορχήστρωση και χορωδιακή επεξεργασία του Δημήτρη Καρβούνη, που έχει όμοια επεξεργαστεί και τα δυο τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, Τα ματόκλαδά σου λάμπουν και, Χαράματα, για χορωδία όμοιων φωνών. Ο Κωστής Κριτσωτάκης έχει επεξεργαστεί το αγαπημένο, Κάντε υπομονή του Σταύρου Ξαρχάκου. Η ενότητα κλείνει με το εμβληματικό, Κραταιά ως θάνατος αγάπη, του Μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι από τον Μεγάλο Ερωτικό. Όπως πάντα, οι αναρτήσεις γίνονται για τη μελέτη και την γνωριμία με αυτά τα άξια έργα, των φίλων της χορωδιακής μουσικής.

Όλα τα έργα όλων των αναρτήσεων είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Βαμβακάρης – Τα ματόκλαδά σου λάμπουν

Βαμβακάρης – Χαράματα, η ώρα τρεις

Ξαρχάκος – Κάντε υπομονή

Τσιτσάνης – Αρχόντισσα

Χατζηχρίστος – Γκελ καικσή (σπαρτ)

Χατζηχρίστος – Μάρω

Χατζηχρίστος – Πάμε στο Φάληρο (Ειβαλά)

Χατζιδάκις – Κραταιά ως θάνατος

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *