2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας με το Νίκο Ευθυμιάδη

Από 17 έως  19 Νοεμβρίου  2017 στη ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Αρχίζει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας που θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου 2017 στη μαγευτική περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας (Αργιθέα), πολύ κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα  του Νομού Καρδίτσας και στο Περτούλι-Ελάτη του Νομού Τρικάλων.

Ένας καινούριος εκπαιδευτικός –  σεμιναριακός θεσμός έχει καθιερωθεί πλέον στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης, που υλοποιείται σε χώρους μοναδικής, φυσικής ομορφιάς και άγνωστους στους πολλούς.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον  Πανελλήνιο σεμινάριο Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας θα αρχίσει  Παρασκευή 17  Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα και θα τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2017 στην πανέμορφη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας (Αργιθέα) κοντά στη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα και στο ξενοδοχείο “MOUZAKI PALACE HOTEL”, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Μικτών Χορωδιών καθώς και σε Διευθυντές παιδικών, νεανικών, ωδείων, ανδρικών, γυναικείων καθώς επίσης και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδίες.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον διευθυντές μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών χορωδιών και  καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  1. Τεχνική διεύθυνσης
  2. Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
  3. Ερμηνεία
  4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
  5. Τεχνική φωνητικής
  6. Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη)

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης μικτής  χορωδίας. Στο σεμινάριο θα διδάξει ο Νίκος Ευθυμιάδης, Master of Arts στη διεύθυνση με πάνω από 1.200 συναυλίες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., Επισκέπτης  Καθηγητής  στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΝΙΣ,  ειδικός συνεργάτης του  Υπουργείου  Παιδείας, μέλος ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ  ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΙΕΘΝΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ(ΔΕΛΦΩΝ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κλπ),κ.ά.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στέλλεται ένα πλούσιο ρεπερτόριο μικτής, ανδρικής, γυναικείας, νεανικής και παιδικής – σχολικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΩΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία και στα τηλέφωνα: 24410 75440 & 42896, Fax: 2441021970, email: nke@otenet.gr

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *