2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του 2ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας που όπως είναι γνωστό θα διεξαχθεί φέτος στις 7-8-9 Ιουλίου 2017, στο μικρό θεατράκι του πευκόφυτου λόφου Δρούβα.

Η διοργανώτρια χορωδία, η Μικτή Χορωδία Πύργου, θα ανοίξει το πρόγραμμα, την Παρασκευή 7 Ιουλίου υπό την διεύθυνση του Θοδωρή Παναγόπουλου και οι δεκατέσσερις χορωδίες από όλη την Ελλάδα που θα συμμετάσχουν Φεστιβάλ φέτος, θα εμφανιστούν με την εξής σειρά :
Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου (Διεύθυνση: Γιάννης Νικολόπουλος), το γυναικείο φωνητικό σύνολο Αντηχώ (Διεύθυνση: Μέλπω Βικάτου), η χορωδία Καρδίτσας(Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης) και η χορωδία επιστημόνων Φιλοθέης (Διεύθυνση Θωμάς Λουζιώτης).

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ θα συμμετέχουν δύο χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη, η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA και η ιταλόφωνη IΝCANTO, (Διεύθυνση:Gil Gourdier Leroy), η χορωδία του μουσικού ομίλου Στυλίδας (Διεύθυνση: Δημήτρης Κοντογιάννης), η χορωδία των εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς (Διεύθυνση: Μ. Παπαπέτρου) και η πολυφωνική χορωδία Πατρών(Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός).

Την τρίτη μέρα, Κυριακή 9 Ιουλίου, εμφανίζονται η χορωδία «Λιόπετρα» Σκάλας Ευρώτα Λακωνίας (Διεύθυνση:Δ. Πάντος), η χορωδία VOCAL Πάτρας (Διεύθυνση Κατερίνα Πολυμενάκου), η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Κορινθίας «Πολύμνια» (Διεύθυνση: Δημήτρης Γαζής) και η χορωδία «Ορφεύς» Πάτρας (Διεύθυνση : Ηλίας και Φίλιππος Παπαδόπουλος).
Η ώρα έναρξης των συναυλιών κάθε μέρα είναι 08:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέρυσι, το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ είχε γίνει στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή εκατοντάδων θεατών που στήριξαν αυτή την προσπάθεια ήταν καθοριστική για τη συνέχεια. Έτσι τέθηκαν τα θεμέλια για την θεσμοθέτησή του εκ μέρους της Μικτής Χορωδίας Πύργου του Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας ( του πρώτου και μόνου για την Ηλεία ) που φέτος το διοργανώνει για δεύτερη χρονιά.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της Μικτής Χορωδίας Πύργου, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας που συμμετέχει σαν δεύτερος συνδιοργανωτής, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *