20η Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η 20η ενότητα έργων.

Με δύο θρησκευτικά έργα αρχίζει η 20ή ενότητα. Το “Kyrie” από τη “Missa brevis” του Μεγάλου P. da Palestrina και η 5φωνη φωνητική φούγκα, “Psalite Deo nostro in laetitia” του Μέγιστου Johann Sebastian Bach, (πρωτότυπο κείμενο, “Sicut locutus est”, από το έργο του, “Magnificat”). Το μοναδικό ελληνικό έργο αυτής της ενότητας, είναι το εκτενές και απαιτητικό έργο του Ιάκωβου Χαλιάσα, “Γνωμικό”, (“Χαρείτε νιοι, χαρείτε νιες”), για 4φωνη a cappella χορωδία όμοιων φωνών, (για αντρική χορωδία στο πρωτότυπο). Όλα τα υπόλοιπα έργα ανήκουν στον αγγλόφωνο χώρο. Δύο είναι συνθέσεις του σπουδαίου John Dowland, “Come away, come sweet love” και “Fine knacks for ladies”, για χορωδίες που δεν διαθέτουν τενόρους, (SAAB). Κοντά τους και δύο μπαλέτι του επιφανούς συνθέτη, επίσης της Αναγέννησης, Thomas Morley: “Now is the month of Maying” και “Sing we and chant it”. Τέλος μια ωραία επεξεργασία από τον William Stickles, του πασίγνωστου και δημοφιλούς “Summer time”, του ταλαντούχου αμερικανού συνθέτη George Gershwin.

Όλα τα έργα όλων των αναρτήσεων είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Bach – Psalite Deo Nostro

Dowland – Come away, come sweet love

Dowland – Fine knacks for ladies

Gershwin – Summer Time

Morley – Now is the month of Maying

Morley – Sing we and chant it

Palestrina – Kyrie

Χαλιάσας – Γνωμικό τραγούδι

 

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *