35 Χρόνια Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών

Στο κατάμεστο Συνεδριακό  & Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου  την Παρασκευή 31 Μαΐου η επετειακή εκδήλωση «35 Χρόνια Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών».  Η εκδήλωση περιελάμβανε μια ιστορική και μουσική αναδρομή στην καλλιτεχνική πορεία της χορωδίας και παρουσιάστηκαν αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, με τη συνοδεία δεκαμελούς  ορχήστρας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίνας Γερονίκου.

Στην εκδήλωση αυτή η χορωδία τίμησε τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γρηγόρη Αντωνακόπουλο, για την πολύτιμη προσφορά του ως πρόεδρός της για μια δεκαετία (1994-2004) με τιμητική πλακέτα που του απένειμε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής κ Σταύρος Κουμπιάς.

Το κλίμα ήταν εορταστικό, νοσταλγικό και συναισθηματικά φορτισμένο. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η σκηνή γέμισε με παλιά μέλη που ανέβηκαν να συμπληρώσουν τη χορωδία και την ορχήστρα της, πολλά από τα οποία ταξίδεψαν από μακριά για να παρευρεθούν και να τραγουδήσουν όλοι μαζί ένα κοινό κομμάτι. Άλλοι πάλι που δε μπόρεσαν να παρευρεθούν, έστειλαν βίντεο με αναμνήσεις και ευχές, αποσπάσματα των οποίων προβλήθηκαν στην αρχή και στο τέλος της συναυλίας.

Την παρουσίαση της βραδιάς είχε η Μελιώ Κατσιφάρα, Δημοσιογράφος του Πανεπιστημιακού Ραδιοφωνικού σταθμού UpFm. Παραβρέθηκαν πολλοί μουσικοί παράγοντες όπως ο γραμματέας της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών κ. Γιώργος Γεωργόπουλος και μαέστροι άλλων σχημάτων της πόλης μας, μεταξύ των οποίων οι Σταύρος Σολωμός, Νίκος Σινιγάλιας, Μέλπω Βικάτου, Ελένη Παπαδοπούλου, Έλενα Δρουκοπούλου, Αλμπένα Πένκοβα κ.α.

Κατά την έξοδο ένα κέρασμα περίμενε το κοινό, ευγενική χορηγία της ποτοποιίας Camari.  Το στολισμό της αίθουσας είχε αναλάβει το ανθοπωλείο Κουτρούμπας.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι: Εφημερίδα Πελοπόννησος, Τηλεοπτικός Σταθμός IONIAN, Ιστότοπος patrasevents.gr, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί UpFM, Άνοιξη και Ράδιο Γάμμα, με την υποστήριξη της ΕΡΤ Πάτρας.

Φωτογραφικό υλικό

About The Author

Μικτή τετράφωνη Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *