Τελευταία Νέα

6η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας Ιόνιου Πανεπιστημίου

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

 

ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ 1-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 

 

H Zimfira Poloz, διευθύντρια της παιδικής χορωδίας Hamiltonκαι τακτική συνεργάτης του UniversityofToronto

στη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την 6η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Χορωδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1-7 Ιουλίου 2015 στην Κέρκυρα με προσκεκλημένη διδάσκουσα τη Zimfira Poloz (Canada), διευθύντρια της παιδικής χορωδίας Hamiltonκαι τακτική συνεργάτιδα του UniversityofToronto.

 

Η Ακαδημία απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων), σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία και σε φοιτητές τμημάτων μουσικών σπουδών.

 

ZimfiraPoloz έχει ειδικότητα στην παιδαγωγική της παιδικής χορωδίας ομοίων φωνών και ιδιαίτερα στις ηλικίες 8 – 14 ετών και εφαρμόζει μια πρότυπη και πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας φωνητικής αγωγής σε παιδιά. Η παιδική χορωδία του Hamiltonτην οποία διευθύνει επί σειρά ετών είναι μια από τις καλύτερες παιδικές χορωδίες του Καναδά και έχει αποσπάσει χρυσά μετάλλια σε μερικά από τα σημαντικότερα Διεθνή Χορωδιακά Φεστιβάλ (Loto Quebec Festival, World Choir Games, CBC National Radio Choral Competition κ.λπ).

 

Το διδακτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας είναι διαρθρωμένο σε τέσσερις ενότητες:

α) Εργαστηριακή παιδική χορωδία ομοίων φωνών (SSA) με παιδιά 8 – 14 ετών, στην οποία ηPoloz θα εφαρμόσει την πρότυπη διδακτική της μεθοδολογία τραγουδιού για παιδιά.

β) Στοιχεία φωνητικής τεχνικής για χορωδία και ειδικότερα στοιχεία φωνητικής για παιδικές φωνές, διαφορές ανάμεσα στην παιδική κοριτσίστικη και αγορίστικη φωνή, τρόποι ανάπτυξης του ήχου της παιδικής φωνής, προθερμάνεις που βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φωνή τους και να πετύχουν άριστη τονικότητα και χορωδιακό κούρδισμα.

γ) Τεχνική διεύθυνσης χορωδίας (κινησιολογία) με ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων στο σεμινάριο υπό την επίβλεψη της προσκεκλημένης διδάσκουσας.

δ) Χορωδία των συμμετεχόντων, στην οποία η Poloz θα διδάξει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χορωδιακό ρεπερτόριο που είναι κατάλληλο για εφαρμογή σε παιδικές και νεανικές χορωδίες.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες παιδικών και νεανικών χορωδιών από διάφορες πόλεις. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της χορωδίας των συμμετεχόντων σεμινάριο και την εργαστηριακή χορωδία υπό τη διεύθυνση της Poloz.

Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υπάρχει η δυνατότητα κατά το μεσημεριανό διάλειμμα ψηφιακής προβολής δράσεων των χορωδιών των συμμετεχόντων για όσους το επιθυμούν.  θα ακολουθεί συζήτηση με την επιστημονική υπεύθυνη και τους λοιπούς συμμετέχοντες. Θα υπάρχει επίσης, επιπλέον ώρα διδασκαλίας κινησιολογίας για όσους συμμετέχοντες επιθυμούν να διδαχθούν τα βασικά στοιχεία της κινησιολογίας της διεύθυνσης χορωδίας.

Περισσότερες πληροφορίες:

akadhmia-ionio-2015

About The Author

Related posts

Απάντηση