Τελευταία Νέα
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η των Πατρέων σε πόλις Ποιμένα κέκτηται

24 Νοεμβρίου 2019 @ 19:00

Ο όμιλος «Θεόδωρος Φωκαεύς», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, διοργανώνει την μουσική συναυλία «Η των Πατρέων σε πόλις Ποιμένα κέκτηται», αφιερωμένη στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, υπό την αιγίδα της Στέγης Ελληνικών χορωδιών, στα πλαίσια των «Πρωτοκλητείων 2019», συμμετέχοντας για ακόμα μια φορά στην αναβάθμιση και προώθηση του θεσμού αυτού, που ετησίως προβάλλει την Αποστολική πόλη των Πατρών πανελληνίως. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου Πατρών, την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Φέτος πραγματοποιείται μια κορυφαία μουσική συνάντηση τριών εξαίρετων χορωδιών προς τιμή του Πολιούχου της πόλης των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα, καθώς ο Βυζαντινός χορός του Φωκαέως θα ψάλλει υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγ. Σοφίας Πατρών και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, γιορτάζοντας την θετική απήχηση του πρόσφατου μουσικού λευκώματός του 12ετίας που εξέδωσε με επιτυχία και του πρώτου παγκοσμίως αμφιωτικού δίσκου Βυζαντινής μουσικής που επίσης επιτυχώς παρήγαγε, κερδίζοντας πολλαπλές, μεγάλες διακρίσεις. Στην συναυλία συμμετέχουν επίσης, ο θαυμάσιος Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» υπό την διεύθυνση του Λαμπαδάριου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους, κ. Ιωάννη Χαβιαρλή και η καταξιωμένη «Βυζαντινή χορωδία Αθηνών», που διευθύνει ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μετά το πέρας των 20λεπτων προγραμμάτων που θα παρουσιάσει η κάθε μία χορωδία, όλοι οι χοροί μαζί θα ψάλλουν, κλείνοντας την εκδήλωση, επιλεγμένους ύμνους του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, υπό την διεύθυνσή του. Στην συναυλία έχουν προσκληθεί πολλοί ιερείς, ιεροψάλτες, οι εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Νοεμβρίου 2019
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ιερος Ναος Αγίου Ανδρέου Πάτρα
Ευμήλου 4
Πάτρα, Πάτρα 26222 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2610330644

Απάντηση