Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μικρά Αριστουργήματα

18 Μαρτίου 2020 @ 21:00

Η ορχήστρα «Καμεράτα Φιλομούζικα» υπό την διεύθυνση του Φοίβου Παπαδόπουλου θα πραγματοποιήσει συναυλία.

Πρόγραμμα

Η περίφημη και άκρως δεξιοτεχνική «Τρίλια του Διαβόλου» σονάτα για βιολί και έγχορδα σε σολ ελάσσονα του Γκιουζέπε Ταρτίνι. Σόλο βιολί: Κλεόδωρος Αγόρας.

Συμφωνία αρ. 23 kv 161 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Την έγραψε σε ηλικία 17 ετών! Τα τρία μέρη της αντανακλούν το πρώιμο ταλέντο του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα της ιδιοφυίας του στην παγκόσμια μουσική κληρονομιά.

Η ορχήστρα «Καμεράτα Φιλομούζικα» έχει σαν σκοπό να αναδεικνύει έργα που δεν παίζονται συχνά, ιδιαίτερα στο ελληνικό κοινό. Έτσι στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν αποσπάσματα – πραγματικοί μουσικοί θησαυροί! – από καντάτες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Σύμφωνα με ερευνητές μουσικολόγους ίσως οι ωραιότερες μουσικές στιγμές του μεγάλου συνθέτη βρίσκονται ανάμεσα στις περίπου 220 καντάτες που διασώζονται και δυστυχώς σε περισσότερες από 120 που έχουν χαθεί… Θα ακουστούν μέρη από τις καντάτες bwv 12,30,34,78,104,142,208.

Τραγουδούν: Σοφία Μιχαηλίδου– σοπράνο, Ντίνα Στράνη-άλτο, Κωστόπουλος Βασίλης- Δεναχής– μπάσος. Συμμετέχει η χορωδία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Μαρσύας» σε διδασκαλία Νίκου Καριώτη.

Μουσική Διεύθυνση: Φοίβος Παπαδόπουλος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Μαρτίου 2020
Ώρα:
21:00

Χώρος Διεξαγωγής

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Καρύτση
Αθήνα, Αττική Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *