Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2ος Διεθνής Διαγωνισμός & Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

11 Οκτωβρίου 2017 - 18 Οκτωβρίου 2017

Ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει σε συνεργασία με τον διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, φιλοδοξούμε να αποτελέσει τη συνέχεια της πρώτης διοργάνωσης, που διεξήχθη από 14 έως 18 Οκτωβρίου 2015, με εξαιρετική επιτυχία. Ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας του 2015 υπήρξε ένα πραγματικό πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής, που απέδειξε ότι μπορούμε και υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες να διοργανώνουμε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες προβάλλεται ο ελληνικός πολιτισμός και η πατρίδα μας. Οι ελληνικές χορωδίες κατέκτησαν σ’ αυτόν πολλές και σημαντικές διακρίσεις, αποσπώντας το δίκαιο έπαινο και το θαυμασμό του κοινού και των συμμετεχόντων από άλλες χώρες, ενώ ταυτόχρονα προέβαλλαν τη σημαντική δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα, στο χώρο της χορωδιακής μουσικής.

Την ίδια στιγμή, χορωδίες από έθνη μακρινά και κοντινά, από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βραζιλία, αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να δείξουν τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα και, σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, να διαγωνισθούν για να κατακτήσουν τη διάκριση.
Η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας και η τελετή έναρξης, ο διαγωνισμός στο λαμπρό Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην ιστορική Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, οι συναυλίες φιλίας στο κέντρο της πόλης, οι εντυπωσιακές συναυλίες gala, ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η θαυμάσια τελετή λήξης στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα», όπου πάνω από 2.000 χορωδοί οδήγησαν το κοινό σε μυσταγωγία, αποδίδοντας «Ένα το χελιδόνι» και «Με το λύχνο του άστρου», μεταξύ άλλων, συγκροτούν το εξαιρετικό σύνολο του πρώτου Διαγωνισμού, την επιτυχία του οποίου επιθυμούμε να επαναλάβουμε φέτος.

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη όμορφη, φιλική και ασφαλής, της οποίας την πεντακάθαρη θάλασσα μπορεί να απολαύσει κανείς ακόμη και τον Οκτώβριο. Είναι μια πόλη με θαυμάσια ρυμοτομία και υποδομές, με πλατείες και δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενώ μπορεί κανείς να περπατήσει από το Κάστρο μέχρι την Παραλία μέσα από έναν πεζόδρομο μήκους 5 χιλιομέτρων.
Το σημαντικότερο γεγονός στη μακρά ιστορική διαδρομή της Καλαμάτας είναι η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 1821, που ευλογήθηκε στο βυζαντινό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Δίπλα του βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, λίγο παραπέρα το Στρατιωτικό και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ το νέο απόκτημα της πόλης είναι το λαμπρό Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, εφάμιλλο των καλυτέρων παγκοσμίως.
Η πρόσβαση στην Καλαμάτα είναι ευχερέστατη, μέσα σε 2 ώρες από την Αθήνα, μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου, που προσφέρει άνεση και ασφάλεια.
Η Καλαμάτα περιμένει τις ελληνικές χορωδίες, για να μετάσχουν στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, μεταξύ 11 και 15 Οκτωβρίου 2017, λαμπρύνοντας τις εκδηλώσεις με τις φωνές τους και τη σκηνική τους παρουσία.

Η συμμετοχή μιας χορωδίας μπορεί, επίσης, να αποτελέσει ευκαιρία να θαυμάσουν τα μέλη της την πόλη, τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Καλαμάτα ως βάση για τις εκδρομές τους στην αρχαία Μεσσήνη, το ανάκτορο του Νέστορα κοντά στη Χώρα, την Πύλο, τη Μεθώνη και την Κορώνη, τη Μάνη και τον Μυστρά, την αρχαία Ολυμπία.
Οι χορωδίες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω της ιστοσελίδας www.interkultur.com καθώς η Interkultur προσφέρει για τις ελληνικές χορωδίες το χαμηλότερο οικονομικό πακέτο συμμετοχής, ενώ βρίσκεται στη διάθεσή τους για μια λύση που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες τους (π.χ. σε περίπτωση που δεν μπορούν να παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού [4 διανυκτερεύσεις]). Σημειώνεται ότι οι χορωδίες που εδρεύουν σε απόσταση μέχρι 200 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα μπορούν να πληρώσουν μόνο το τέλος εγγραφής κατά κατηγορία και μία κατ’ άτομο συμμετοχή και να φροντίσουν οι ίδιες για τη διαμονή τους.
Ελπίζουμε ότι πολλές ελληνικές χορωδίες θα ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκλησή μας. Θα χαρούμε να τις δούμε στην Καλαμάτα, στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, να καμαρώσουμε τα επιτεύγματά τους στη χορωδιακή μουσική και να τις χειροκροτήσουμε!

Λεπτομέρειες

Αρχή:
11 Οκτωβρίου 2017
Τέλος:
18 Οκτωβρίου 2017
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *