Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

21 Φεβρουαρίου 2020 - 23 Φεβρουαρίου 2020

Θέμα : “Από τον Palestrina στον Haydn”

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ

Από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο ένα σημαντικό και ενδιαφέρον από παιδαγωγικής και μουσικής άποψης Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, που διοργανώνει το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο, στο οποίο θα διδάξει ένας εκ των κορυφαίων διευθυντών Χορωδίας, ο Νίκος Ευθυμιάδης (Master of Arts στη Διεύθυνση).
Το τριήμερο σεμινάριο (21 έως και 23 Φεβρουαρίου 2020) απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.), σε καθηγητές μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδία, καθώς και σε σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενους διευθυντές χορωδίας και σε ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδούς κλπ.
Στις αίθουσες του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου (Κολιάτσου 33, β΄όροφο, Κόρινθο) καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών, ενεργοί-ακροατές-χορωδοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 20 εκπαιδευτικών ωρών που αποτελεί πιστοποίηση και ως επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας στη συγκεκριμένη εξειδίκευση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Τεχνική διεύθυνσης
2. Ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία
3. Ερμηνεία
4. Μεθοδολογία διδασκαλίας τραγουδιού

Το ωρολόγιο πρόγραμμα αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 4.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 10.00 π.μ – 2.00 μ.μ 4.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 9.00 π.μ – 3.00 μ.μ

Η θεωρία θα συνδυαστεί με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Η Χορωδία του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου ( μικτή- πολυφωνική), η Παιδική Χορωδία & το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο του Ωδείου θα χρησιμοποιηθούν ως εργαστηριακές χορωδίες. Σε όλους τους συμμετέχοντες – οι οποίοι θα έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τις 10/2/2020 -θα σταλεί άμεσα το ρεπερτόριο των εργαστηριακών χορωδιών, για μελέτη και προετοιμασία.
Οι πρόβες συνοδεύονται από ελεύθερο διάλογο με τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες, ενεργούς και ακροατές, θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ (pdf)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νις (Σερβία) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και Ωδείων. Επίσης, διευθύνει δεκαετίες πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες διακόσιες (1200) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση). Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια διεύθυνσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος διεθνών κριτικών επιτροπών Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών του εξωτερικού και της Ελλάδος. Εκδότης- Διευθυντής του πρωτοποριακού περιοδικού μουσικής εκπαίδευσης, χορωδιακής μουσικής, σύνθεσης και μουσικολογίας ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΙΝΑ (Ο ΝΕΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑΣ).
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΛΦΩΝ, Κεφαλλονιάς κ.λπ., Ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας για θέματα μουσικής εκπαίδευσης. Δίδαξε στην Ελλάδα στην πρωτοποριακή μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο διαδασκαλίας «Τραγουδώ Διαβάζοντας» του Ιταλού Roberto Goitre. Έχει εξειδικευτεί ιδιαίτερα στην παιδική φωνή και διευθύνει παιδικές και σχολικές χορωδίες.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
21 Φεβρουαρίου 2020
Τέλος:
23 Φεβρουαρίου 2020
Κατηγορία Εκδήλωση:

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *