Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

8° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

19 Μαΐου 2017 - 22 Μαΐου 2017

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που, πραγματοποιείται, κατ’ έτος, από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, αποτελεί, πλέον θεσμό… Ήδη, από σήμερα “βγαίνει στον αέρα” το 8°, το οποίο θα λάβει χώρα, φέτος, στην Τρίπολη και στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, το προτελευταίο “ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο” του Μαΐου, 19 – 20 – 21 του μήνα.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, λοιπόν, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας και, ιδιαίτερα, υπό την προσωπική συμβολή του Μητροπολίτου κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ο οποίος και το θέσπισε…

Ο περικαλλής λευκομάρμαρος Ναός του Αγίου Βασιλείου με την υπέροχη ακουστική είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και στον κόσμο, που, στο ισόγειό του διαθέτει μιάμιση δεκάδα μικροκαταστήματα, οπότε, και αποτελεί εκκλησιαστικό μνημείο άξιο περιέργειας, έρευνας και θαυμασμού! Προεπαναστατικά, στον ίδιο χώρο υπήρχε πανομοιότυπο τζαμί…
Οι Συναυλίες που θα δοθούν είναι τρεις (3) ήτοι: η πρώτη και η δεύτερη το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, και η τρίτη την Κυριακή το πρωί.

Το Πρόγραμμα που καλείται να καλύψει η καθεμιά Χορωδία είναι 25λεπτο.
Το Ρεπερτόριο πρέπει να είναι Θρησκευτικό (Ελληνικό ή Ξένο) ελεύθερης επιλογής.
Το Φεστιβάλ αφορά όλων των ειδών τις Χορωδίες -πλην Παιδικών- και εντάσσεται στις Γιορτές των Πολιούχων της πόλης (22 Μαΐου), των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.
Εν ευθέτω χρόνω, θα επακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις…
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας…

Για Δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους: Γιάννη Σάσσαλο (τηλ. 6978000589) και Νίκο Γαργαλιώνη (τηλ. 2710227377 και 6977719001).

Λεπτομέρειες

Αρχή:
19 Μαΐου 2017
Τέλος:
22 Μαΐου 2017
Κατηγορία Εκδήλωση:

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *