Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών

5 Μαΐου 2018 - 7 Μαΐου 2018

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.000 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Το φεστιβάλ πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Αθηνών, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το διεθνές προφίλ της.

Παράλληλα, θα προβάλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλεις και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν την πόλη μας.

Τα τμήματα που δήλωσαν συμμετοχή είναι από Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Κύπρο και Ελλάδα.

Ως ένας ευαισθητοποιημένος Καλλιτεχνικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, από τη φύση του, αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής διαθέτοντας μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή», «Κιβωτός του Κόσμου».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και πρέσβειρα της εκστρατείας «LETS ΠΑΠ» της HeCPA για τη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, Κλέλια Χαρίση.

Θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους της κας Χαρίση ενημέρωση γύρω απο την εκστρατεία LETS ΠΑΠ.

Παρουσιάζουν οι: Κλέλια Χαρίση, Βίκυ Χαντζή και Ειρήνη Αμανατίδου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού, Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Αθηναίων και του Ε.Ο.Τ..

Έναρξη Παραστάσεων: Σάββατο απόγευμα και Κυριακή απόγευμα στις 19.00, Κυριακή πρωί στις 11.00

Λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει ως κυρίαρχο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων της χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής.

Ο Σύνδεσμος που αριθμεί σήμερα 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδρύθηκε το 2000 από μία ομάδα καθηγητών Μουσικής.

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
5 Μαΐου 2018
Τέλος:
7 Μαΐου 2018
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Λ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
Αθήνα, 11521 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
210 7282333
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *