Profile Info
Αριθμός Μητρώου
103
Name
Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων "O Άγιος Γεράσιμος"
Επώνυμο
-
Λογότυπο
Σύνοψη
Ιστορικός Σύλλογος με έδρα το Αίγιο Αχαΐας από το 1955 με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα
Ιστορικό
Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων με έδρα το Αίγιο Αχαΐας, είναι ένας ιστορικός Σύλλογος, με ιστορία από το 1955 και έχει στο ενεργητικό του πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.

Ο Σύλλογος διατηρεί :

1) Την ΙΟΝΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ,

2) Την Μικτή Πολυφωνική ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ,

3) Την Ορχήστρα ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ,

και παρουσιάζουν συχνά, ποιοτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, μουσικές, λογοτεχνικές και ποιητικές βραδιές, εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, επισκέψεις σε Μουσεία & Θέατρα, ψυχαγωγικές & εκπαιδευτικές εκδρομές, αναβίωση παλαιών εθίμων (όπως «περατζάδα» στους δρόμους του Αιγίου, την παραμονή των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια καθώς επίσης και καντάδες από κανταδόρους των μουσικών μας τμημάτων είτε σε άμαξες είτε πεζοί στους δρόμους του Αιγίου) κ.λπ.

1) Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου ιδρύθηκε το 2009 και παρουσιάζει σημαντικό έργο στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου. Η Βιβλιοθήκη στα λίγα χρόνια λειτουργίας της πέτυχε να στέκεται σε κορυφαία θέση στον πνευματικό στίβο των Ιδιωτικών βιβλιοθηκών της πατρίδας μας.

Εφαρμόζει όλο το χρόνο 3μηνα πρωτοποριακά προγράμματα Φιλαναγνωσίας για όλες τις ηλικίες με την υποστήριξη των Εθελοντών – Εμψυχωτών της και σε συνεργασία με φορείς όπως το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Αχαίας, Τη UNICEF, την Αντικαρκινική Εταιρεία Αιγίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αχαΐας, την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Το Συνήγορο του παιδιού, Το Φιλοζωικό Σϋλλογο Ακράτας, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., Εκπαιδευτικές κοινότητες, φορείς της πόλης μας κ.α.

Καθ' όλη τη σχολική περίοδο επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη τα Σχολεία του Δήμου μας που συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματά της.

Το έργο της υποστηρίζεται από ένα μεγάλο Κίνημα Εθελοντισμού που συνεχώς αυξάνεται.

2) Η Μικτή Πολυφωνική ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (έτος ίδρυσης 2003) και η Σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη που έχει και τη Διεύθυνση της Χορωδίας από το 2008, εργάζονται ασταμάτητα για το χορωδιακό τραγούδι που το αποδίδουν με ξεχωριστό τρόπο. Βρίσκονται επίσης κοντά στην Εκκλησία μας ψέλνοντας ύμνους. Η Χορωδία έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες.

Η Χορωδία αποτελείται από 45 Χορωδούς (άνδρες και γυναίκες) και είναι τετράφωνη.

Στόχος μας είναι η διάδοση της Κεφαλονίτικης - Επτανησιακής καντάδας. Επίσης συμβάλλουμε στη διάδοση, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο διαθέτουμε, ευρύτερα τον Επτανησιακό Πολιτισμό αλλά και τον Πολιτισμό της πατρίδας μας γενικότερα, εντός αλλά και εκτός Ελληνικών συνόρων. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας είναι η επτανησιακή μουσική, το σύγχρονο ελληνικό αλλά και το ξένο παραδοσιακό τραγούδι.

Έχουμε φιλοξενήσει μεγάλους καλλιτέχνες όπως τον Γιάννη Σπανό, Μίμη Πλέσσα, τους αδελφούς Καραβιώτη, το συγκρότημα ABRASEVIC από τη Σερβία, την Χορωδία "ΕΥΓΕΡΟ", τη Χορωδία Αργοστολίου κ.ά.

3) Η Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» (έτος ίδρυσης 2003), μαθαίνουν όλες οι ηλικίες κιθάρα, μαντολίνο πάνω στο παραδοσιακό Επτανησιακό τραγούδι αλλά και το σύγχρονο. Η Ορχήστρα έχει δώσει μέχρι σήμερα πολλές συναυλίες. Το σχήμα είναι 10μελές.

Σαν φορέας με τη βοήθεια των επί μέρους τμημάτων μας αλλά και των εθελοντών μας που καθημερινά αυξάνονται, προάγουμε με όλες τις δυνάμεις μας, σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας μας, στοιχεία που δεν πρέπει να τα αφήσουμε να περάσουν την πόρτα της λήθης και τα οποία τα θεωρούμε ως τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.
Τμήματα
-
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
-
Εικόνα Τμήματος 4
-
Εικόνα Τμήματος 5
-
Εικόνα Τμήματος 6
-
Εικόνα Τμήματος 7
-
Εικόνα Τμήματος 8
-
Εικόνα Τμήματος 9
-
Εικόνα Τμήματος 10
-
Εικόνα Υπόλοιπων Τμημάτων
-
Video Χορωδίας
-
Μαέστροι
ΑΛΙΚΗ ΖΑΦΕΙΡΗ
Διεύθυνση Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας

Γεννήθηκε στην Πάτρα, ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία επτά ετών, στο Ωδείο Αναστοπούλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ωδείο, αποκτώντας Δίπλωμα Μονωδίας (2003) με Άριστα παμψηφεί και Β' Βραβείο με καθηγητή τον Γιώργο Παππά (σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Συνεχίζει μεταδιπλωματικές σπουδές με την Σόνια Θεοδωρίδου. Είναι επίσης πτυχιούχος Πιάνου, Αρμονίας & Αντίστιξης και τελειόφοιτος στο πτυχίο Φούγκας.

Από το 2008 έχει τη Διεύθυνση της Πολυφωνικής «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ». Επίσης είναι απόφοιτος (2004) του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως σολίστ: στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (περιστύλιο του Ζαππείου), Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας, Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, Αρχαίο Ωδείο της πόλης, στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο, Πολυχώρο «Πολιτεία» με τον Β. Λέκκα κ.α. Συνεργάζεται με την Ορχήστρα Πατρών, με τις χορωδίες των Καθολικών Πάτρας, του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας και του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Φωτογραφία Μαέστρου 1
Φωτογραφία Μαέστρου 2
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Μιχάλης Ψύχας
Contact Info
Επικοινωνία
Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων "O Άγιος Γεράσιμος"
Μεικτή Πολυφωνική, Ορχήστρα
Τηλέφωνο & Fax : 2691062562
e-mail: kefalonitisthiakosegio@yahoo.gr, ioniosvivliothiki@yahoo.gr, xorodia_aigialias@yahoo.gr
web site : www.ioniosvivliothiki.blogspot.gr
Πρόεδρος & Διοικητικός Υπεύθυνος - Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Μιχάλης Ψύχας
(κιν.:6944208647, email: mpsihas@hotmail.com)
Email
kefalonitisthiakosegio@yahoo.gr
Email 2
-
Social Profiles
Κανάλι Youtube
-
Facebook
-
Ηχητικό Αρχείο
-
Twitter
-
Google+
-
Πληροφοριες Λογαριασμου
Cover Image
-

Recent Posts