Τελευταία Νέα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΦΩΚΑΕΩΣ»

Σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εντός του Δεκεμβρίου θα συμμετέχει η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00μμ, ο Βυζαντινός χορός είναι προσκεκλημένος σε μουσική συνάντηση Εκκλησιαστικών χορωδιών, επίσημη εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία θα γίνει στον μεγαλοπρεπή Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών Αθηνών. Στην μουσική βραδιά, την συναυλία θα ξεκινήσει η Εκκλησιαστική χορωδία του ανωτέρω ναού, υπό την διεύθυνση του καλλικέλαδου Πρωτοψάλτη του κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, θα συνεχίσει η πολυφωνική χορωδία Αθηνών «Ο Άγιος Αλέξανδρος»(ιστορική, εξαίρετη χορωδία, με ιστορία πλέον των 70 ετών) και τιμητικά θα κλείσει ο Βυζαντινός χορός «Θεόδωρος Φωκαεύς», ο οποίος θα αποδώσει επίκαιρα, επιλεγμένα Βυζαντινά μέλη, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Πρωτοψάλτου κ Χαραλάμπους Θεοτοκάτου.  Να σημειώσουμε εδώ ότι η  Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» έχει προταθεί να βραβευτεί το 2017 με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, για το εν γένει μουσικό και πολιτιστικό της έργο, επί 11 συναπτά έτη.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30μμ, ο Βυζαντινός χορός «Θεόδωρος Φωκαεύς», θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στην Πάτρα, στον Ι. Ν. Παντοκράτορος Πατρών, με τίτλο «Τι Σοι προσενέγκωμεν Χριστέ», ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικό ορατόριο προς τέρψιν όλων των φιλόμουσων, με επίκαιρα Βυζαντινά μέλη που θα αποδώσει και στην μουσική συνάντηση χορωδιών στην πρωτεύουσα. Την εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πατρών και την αρωγή της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα ομιλήσει επικαίρως.

About The Author

Βυζαντινός χορός της πόλης των Πατρών που τον χαρακτηρίζει η ορθή γνώση της τέχνης της Βυζαντινής Μουσικής, το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των Ιεροψαλτών της, καθώς και ο ενθουσιασμός και ο ζήλος τους

Related posts

Απάντηση