Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς»

Την πρώτη συναυλία της μετά την 2ετία της πανδημίας του κορωνοϊού, θα πραγματοποιήσει η  Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00  μ.μ. στον Ι. Ν. Παντοκράτορος Πατρών, με τίτλο «Χριστός γεννάται δοξάσατε». Την Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα ανοίξει εισαγωγική, επίκαιρη ομιλία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Ι. Ν. Παντοκράτορος Πατρών π. Περικλέους Ρίπιση. Ο Βυζαντινός χορός στη συνέχεια, θα αποδώσει στην εκδήλωση επίκαιρους και διαχρονικούς Βυζαντινούς ύμνους, με αφορμή την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, στο πρώτο μέρος της, υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου. Στο δεύτερο μέρος της μουσικής εσπερίδας, η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία θα παρουσιάσει παραδοσιακά Κάλαντα από διάφορα μέρη της πατρίδας μας. Η παρουσίαση των ύμνων και καλάντων που θα αποδώσει η χορωδία, θα γίνει από τον πρόεδρό της  κ. Γεώργιο Βέργο. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

 

Να αναφέρουμε εδώ πως  η   Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», πέραν των διακρίσεων που έχει αποκομίσει στο παρελθόν, έχει προσφάτως λάβει δυο ακόμη σημαντικές βραβεύσεις: την τιμητική διάκριση της Βασιλικής Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου,   που απονεμήθηκε στον Βυζαντινό χορό του Φωκαέως  για την αρτιότητα έκδοσης και την μουσική ποιότητα του μουσικού λευκώματός  12ετίας του, το 2019 και τον τιμητικό έπαινο της «Μοζαρτείου» Μουσικής Ακαδημίας του Σάλτσμπουργκ Αυστρίας, το 2020, για την εξαιρετικά ποιοτική έκδοση του πρώτου παγκοσμίως αμφιωτικού ψηφιακού δίσκου Βυζαντινής μουσικής με τίτλο «Υμνολογούμεν Ψάλλοντες»(αμφιωτικός ονομάζεται ο δίσκος που ακούγεται μόνο με ακουστικά, με μεγάλη τελειότητα μουσικής παραγωγής).  Σημειωτέον ότι, ο Φωκαεύς είναι η μοναδική  Ελληνική χορωδία κάθε μουσικού είδους (Ευρωπαϊκή, Βυζαντινή, πολυφωνική, τετράφωνη, μικτή ανδρική ή γυναικεία) που έχει ποτέ τιμηθεί από την  «Μοζάρτειο» Μουσική Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ.

About The Author

Βυζαντινός χορός της πόλης των Πατρών που τον χαρακτηρίζει η ορθή γνώση της τέχνης της Βυζαντινής Μουσικής, το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των Ιεροψαλτών της, καθώς και ο ενθουσιασμός και ο ζήλος τους

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *