Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία

9 Σεπτεμβρίου 2023 - 10 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσκληση για το 1ο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία. Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών στηρίζει το Συνέδριο αυτό, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο Συνέδριο πράγει τα Πολιτιστικά και Ανθρωπιστικά Ιδεώδη σε όλο τον Κόσμο.
Σας προτείνουμε να το παρακολουθήσετε και να αποκομίσετε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που θα σας είναι χρήσιμες για το μέλλον. Θα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις ή/και εμπειρίες στο Συνέδριο αυτό.

Δράση-συνέχεια της Πανελλαδικής Διημερίδας (Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 3 & 4/9/2022), δηλαδή το 1ο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία, που λαμβάνει χώρα ξανά στο Σεράφειο στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023, και ως πρόσκληση να το παρακολουθήσετε και να υποβάλετε περίληψη (και γραπτή εισήγηση). Στο τέλος θα βρείτε συνημμένο το πλήρες κείμενο της δεύτερης αναγγελίας σε μορφή pdf. κατάλληλο για εκτύπωση. Σε αυτή τη δράση, όπως και στην πρότερη Πανελλαδική Διημερίδα, συμμετέχει ενεργά η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών – δίπλα σε δεκάδες άλλους φορείς και οργανισμούς- όχι μόνο με επίσημη απόφαση του Δ.Σ. αλλά και χαιρετισμό εκπροσώπου του.

Δεν καταφέραμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησης του Συνεδρίου, ωστόσο την ανάρτηση στο διαδίκτυο του πλήρους προγράμματος και των περιλήψεων των εισηγήσεων τη θεωρούμε δεδομένη. Εξάλλου, το γεγονός ότι ένα μέρος των εισηγήσεων θα γίνει εξ αποστάσεως (από την Περιφέρεια της χώρας και το εξωτερικό) δεν αναιρεί τη βιωματική αξία της διαπροσωπικής επαφής ή της δια ζώσης παρακολούθησης των εργαστηρίων και των υπέροχων συμπεριληπτικών σχημάτων της συναυλίας του Σαββάτου (9/9). Ακολουθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες συνοπτικά, ενώ για ό,τι άλλο χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε γραπτά ή προφορικά στα: 6987140604 και michaliskeffalas@gmail.com

Σας εύχομαι ολόψυχα ένα Καλοκαίρι γεμάτο υγεία, χαμόγελο, αγάπη και ξεκούραση!

Πρόσκληση υποβολής περιλήψεων

 

Πρώτο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο εκσυγχρονισμός των θεσμών, των υποδομών και της υποστηρικτικής τεχνολογίας για τη μουσική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στον 21ο αι. Η αναγκαιότητα ψήφισης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου στην κατεύθυνση αυτή. Η ιδέα των ‘Σχολείων Ελεύθερης Μουσικής Πρόσβασης’».

Συνδιοργανωτές φορείς: Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Μουσική Σχολή «Αλύπιος».

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00-20:00.

Χώρος διεξαγωγής: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, Αθήνα 11854.

Προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία: προσβάσιμος χώρος για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Κόστος: υπάρχει κόστος συμμετοχής, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος κατέχει κάρτα αναπηρίας ή επιθυμεί να παρακολουθήσει μεν αλλά δεν θέλει να λάβει βεβαίωση παρακολούθησης (βλέπε συνημμένο pdf., υποκεφάλαιο «Κόστος συμμετοχής των ακροατών και των εισηγητών»).

Πρόσκληση υποβολής περιλήψεων: Έως τις 17/8/2023 οι υποψήφιοι εισηγητές θα πρέπει να έχουν αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση michaliskeffalas@gmail.com την περίληψη της εισήγησής τους στα ελληνικά (έως 250 λέξεις) και (προαιρετικά) στα αγγλικά και ένα βιογραφικό σημείωμα στα ελληνικά (έως 150 λέξεις) και (προαιρετικά) στα αγγλικά. Αυτά θα περάσουν από διπλή τυφλή κρίση. Αυτό σημαίνει ότι δύο (άγνωστα στον εισηγητή) μέλη της Επιστημονικής επιτροπής  θα κρίνουν την εργασία του. Ούτε όμως τα μέλη της Επιστημονικής επιτροπής θα γνωρίζουν τους συγγραφείς των εισηγήσεων που θα κρίνουν. Σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οι εισηγητές θα λάβουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση την απόφαση της Επιστημονικής επιτροπής. Αν δηλαδή εγκρίθηκε η δυνατότητά τους να εισηγηθούν στο Συνέδριο. Τότε θα τους δοθεί ο αριθμός λογαριασμού και οι οδηγίες για να καταθέσουν το ποσό συμμετοχής τους στο Συνέδριο. Κατά την υποβολή της περίληψης και του βιογραφικού τους, οι υποψήφιοι εισηγητές δεν θα πρέπει να παραλείψουν να αναγράψουν: α) τον τίτλο της περίληψης της εισήγησης, β) 4-5 λέξεις-κλειδιά (της περίληψης), γ) το ονοματεπώνυμό τους, δ) την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) και ε) την εργασιακή ή/και την επιστημονική τους ιδιότητα.

Πρόσκληση υποβολής γραπτών εισηγήσεωνΜετά το πέρας του Συνεδρίου και έως τις 9/11/2023 οι εισηγητές θα πρέπει να έχουν αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση michaliskeffalas@gmail.com  τη γραπτή τους εισήγηση προκειμένου να περάσει από διπλή τυφλή κρίση για το αν θα συμπεριληφθεί στην έκδοση βιβλίου με επιλεγμένα κείμενα. Το κείμενο θα αποσταλεί μαζί με την περίληψη και το βιογραφικό του εισηγητή, υποχρεωτικά στα ελληνικά και στα αγγλικά. Σε επόμενη αναγγελία θα δοθούν σαφείς οδηγίες μορφοποίησης των κειμένων και παράθεσης των βιβλιογραφικών αναφορών.

Επίσημη γλώσσα συνεδρίου: Ελληνική ή Αγγλική.

Διάρκεια προφορικών εισηγήσεων: έως 20’ (στο τέλος κάθε συνεδρίας, ανεξάρτητα αν είναι δια ζώσης ή εξ αποστάσεως οι εισηγήσεις, παρέχεται η δυνατότητα στο ακροατήριο για ερωτήσεις).

Παρέχεται δυνατότητα εισήγησης τριών μορφών: α) δια ζώσης, β) εξ αποστάσεως και γ) μέσω αποστολής βίντεο. Σε κάθε περίπτωση θα διαρκεί έως 20’, συμπεριλαμβανομένης παρουσίασης οπτικοακουστικού ή ηχητικού υλικού (π.χ. powerpoint, βίντεο, mp3).

Παρέχεται η δυνατότητα ζωντανής παρουσίασης (εργαστηρίου): εισήγηση έως 20’ που μπορεί να περιλαμβάνει μουσικά παραδείγματα, επίδειξη ή/και αυτοσχεδιασμό, απόδοση τραγουδιών κ.ο.κ. (προσφέρεται πιάνο, ευγενική χορηγία του Μουσικού Οίκου «Σπύρος Νάκας»).

Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης στρογγυλής τραπέζης: ακόμη και οι ίδιοι οι υποψήφιοι εισηγητές έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν αυτοβούλως τη σύνθεση και τη θεματική μιας στρογγυλής τραπέζης ερχόμενοι έγκαιρα σε επικοινωνία και συνεννόηση με την Επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου.

Τεχνική υποστήριξη: Η κεντρική αίθουσα θα λειτουργεί για τις εξ αποστάσεως εισηγήσεις, ενώ στις δύο διπλανές αίθουσες θα λαμβάνουν χώρα οι παράλληλες συνεδρίες, για τις δια ζώσης εισηγήσεις και τα εργαστήρια. Όλες οι αίθουσες θα είναι εφοδιασμένες με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ στην κεντρική θα υπάρχει επιπλέον προβολικό σύστημα και ηχητική εγκατάσταση.

Επικοινωνία: 6987140604 ή michaliskeffalas@gmail.com

Τρόποι προσέλευσηςΜετακίνηση με μέσα μαζικής μεταφοράς; Στάση Κεραμεικός (Μετρό, Γραμμή 3) / 800 μέτρα απόσταση. Στάση Πετράλωνα (ΗΣΑΠ) 800 μέτρα απόσταση. Στάση Κολυμβητήριο (Λεωφορεία: 049, 815, 914). Έρχεστε με το αυτοκίνητό σας; 100 θέσεις δωρεάν στάθμευσης.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Το διάστημα έως τις 17 Αυγούστου 2023: έχω τη δυνατότητα να ανακαλέσω στη μνήμη μου αυθεντικό βιωματικό υλικό στη βάση του οποίου να σχεδιάσω με συναδέλφους μου συν-εισηγήσεις, εργαστήρια ή στρογγυλές τράπεζες λαμβάνοντας υπόψη τους θεματικούς άξονες του Συνεδρίου.

17 Αυγούστου 2023: το αργότερο έως τις 17/8 υποβάλλω την περίληψη της εισήγησής μου.

25 Αυγούστου 2023: μου ανακοινώνεται η απόφαση των κριτών (αποτέλεσμα διπλής τυφλής κρίσης) και εφόσον είναι θετική, καταθέτω το κόστος της συμμετοχής μου στον αριθμό λογαριασμού που λαμβάνω. Καταθέτω 50 ευρώ εάν είμαι φοιτητής (π.χ. μεταπτυχιακός ή διδακτορικός) και 80 ευρώ, εάν δεν είμαι φοιτητής. Στην περίπτωση των συν-εισηγήσεων, όλοι οι εισηγητές καταθέτουμε το κόστος συμμετοχής μας.

9-10 Σεπτεμβρίου 2023: κατεβάζω έγκαιρα από το διαδίκτυο το πρόγραμμα του Πρώτου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου, επιλέγω τις συνεδρίες που με ενδιαφέρουν και συμμετέχω (Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, 10:00-20:00). Απολαμβάνω τη συναυλία του Σαββάτου 9/9!

9 Νοεμβρίου 2023: υποβάλλω τη γραπτή μου εισήγηση, έχοντας ακολουθήσει τις οδηγίες μορφοποίησης κειμένων και παράθεσης βιβλιογραφικών αναφορών που μου έχουν δοθεί, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην έκδοση βιβλίου με επιλεγμένα κείμενα. Έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μου ανακοινώνεται η απόφαση των κριτών (αποτέλεσμα διπλής τυφλής κρίσης) και εφόσον είναι θετική, μία εισήγησή μου σε συνέδριο συμπεριλαμβάνεται σε ένα συλλογικό τόμο επιλεγμένων δίγλωσσων κειμένων.

Θα ακολουθήσει τρίτη αναγγελία με περισσότερες λεπτομέρειες.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
9 Σεπτεμβρίου 2023
Τέλος:
10 Σεπτεμβρίου 2023
Κατηγορία Εκδήλωση:

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *