Τελευταία Νέα

Απόηχος Ελληνο-Συριακής Εκδήλωσης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, διαδικτυακή εκδήλωση του Πολιτιστικού-Πνευματικού Συλλόγου «ΚΟΡΑΗΣ» με τη χορωδία «Urjwan» από την πόλη Ταρτούς της Συρίας. Οι δύο Σύλλογοι πριν από ένα ακριβώς χρόνο υπέγραψαν Πρωτόκολλο Ανάπτυξης Αδελφικών Δεσμών Φιλίας και Συνεργασίας και η εκδήλωση ήταν ενταγμένη σ’ αυτό το πλαίσιο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΚΟΡΑΗΣ» Στράτος Τσίχλας αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο Συλλόγων και παρότρυνε για την παραπέρα ενδυνάμωσή της. Εκ μέρους της χορωδίας “Urjwan” χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Βishr Ιssa.

Οι χορωδίες “Urjwan”  και «ΚΟΡΑΗΣ» ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα. Ο «ΚΟΡΑΗΣ» παρουσίασε μια όμορφη  περίοδο της χορωδίας του, με συναυλία από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη  διεύθυνση του Γιάννη Τσαουσίδη ενώ η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Φιλιπποπούλου απήγγειλε το ποίημα “Ειρήνη” του Γιάννη Ρίτσου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Συρίας, με τον πρέσβη της Ελλάδας στη Συρία Νικόλαο Πρωτονοτάριο να παρευρίσκεται  στην εκδήλωση. Παρευρέθηκαν επίσης  ο πρόξενος της Ελλάδος στην Ταρτούς Hazem Danial, ο μητροπολίτης Αρκαδίας της Αντιοχείας- Basilios Mansour, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου της Ταρτούς, ο υπεύθυνος πολιτισμού της πόλης και πλήθος φίλων των δύο Συλλόγων.

About The Author

Μικτή, Τετράφωνη Χορωδία που αποτελείται κυρίως από άτομα νέας ηλικίας.

Related posts

Απάντηση